Ventspils muzeja Amatu mājā piektdien, 17. februārī plkst. 18 atklās Māra Grīvas fotoizstādi un demonstrēs Anša Epnera dokumentālo filmu Krustsolis (1981).

Vieglatlētikas treneris Māris Grīva Ventspilī un ārpus tās vairāk pazīstams kā 1980. gada olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas treneris, tomēr atklājas, ka trenerim ir savas mākslinieciskās aizraušanās, ko palīdz piepildīt fotoaparāts. Iespējams, sportistam, kuram nozīmīgas ir sekundes simtdaļas un milimetri, fotogrāfija ar savu precizitāti un prasmi apstādināt mirkli, ir vistuvākais no mākslas veidiem.

 Izstādē Amatu mājā varēs iepazīt Māra Grīvas fotogrāfijas, kas, atbilstoši gadalaikam, tapušas ziemā. Daļa no attēliem jau bija apkopoti fotoizstādē Dvēseles patversme (2011), bet nākotnē tiek plānota jauna veida izstāde, kurā pazīstamais treneris iecerējis atainot sev tuvos pasaules cilvēkus.

Notikuma otra daļa- režisora Anša Epnera dokumentālā filma Krustsolis, kurā operatora darbu veicis pazīstamais kinodokumentālists Juris Podnieks, vēsta „par Olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas treneri  - Māri Grīvu, kas savdabīgi trenē šķēpmetēju grupu Ventspilī” (no Kinomuzeja arhīva).

Filmas demonstrācija notiks sadarbībā ar Valsts Kinofotofono dokumentu arhīvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: