Ceturtdien plkst.15, turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēto Ventspils bibliotēkas projektu „Rakstnieks lauku bibliotēkā”, Usmas pagasta bibliotēkā viesosies rakstnieks Valdis Rūmnieks.

Valdis Rūmnieks ir dramaturgs, rakstnieks, dzejnieks, literatūrzinātnieks. Viņa spalvai no pirmās publikācijas 1970.gadā līdz šodienai pieder vairāk kā 20 grāmatas - lugas, pasakas, dzejoļi un fantastiski detektīvi bērniem, vēsturiski romāni un monogrāfijas, sastādīti rakstu krājumi.

Jau pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados pēc Filoloģijas fakultātes beigšanas Valdis Rūmnieks „neglābjami saslima ar skaistu slimību, kuras vārds rakstāms četriem burtiem – Čaks”. Tā sākās aizrautīgs pētīšanas laiks, publikācijas, Čaka kopoto rakstu sastādīšana līdz pēdējo gadu literārajai intrigai – kopā ar Andreju Miglu sarakstītajam biogrāfiskajam romānam „Čaks” (2010). Šogad šis romāns kā nozīmīgs veikums A.Čaka daiļrades izpētē saņēma pirmo Čaka balvu.

Kopā ar rakstnieku Valdi Rūmnieku Usmas pagasta iedzīvotājus gaida nenoliedzami interesanta iespēja atkal no jauna atklāt un baudīt Čaku ar visām viņa vājībām un tumšajiem dziļumiem, kā arī, ieskatoties vēsturiskā romāna „Sveiks, jautrais Rodžer!” (2005) lappusēs, mesties avantūristiskā hercoga Morica trakajā piedzīvojumu virpulī uz Usmas ezera salas, kas vēl šobaltdien glabā noslēpumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: