Sestdien plkst. 13.00, atzīmējot Ukrainas neatkarības 20. gadadienu un ukraiņu diasporas Latvijā simtgadi, notiks pasākums, kurā piedalīsies ukraiņu dziesmu ansamblis "Mrija" un Rīgas ukraiņu biedrības tautas teātris ar Ivana Kotļarevska lugas „Natalka Poltavka” iestudējumu.

Sestdien Pārventas bibliotēkā ventspilniekiem būs iespēja iepazīties ar Ivana Kotļarevska lugas „Natalka Poltavka” uzvedumu Rīgas ukraiņu biedrības tautas teātra sniegumā. Ukraiņu jauniešu teātri pirms gada izveidoja Marija Semenova un Ludmila Belinceva. „Natalka Poltavka” ir amatierteātra pirmais iestudējums. Lugas sižets ir vienkāršs, atbilstošs spilgtajam ukraiņu tautas kolorītam. Poltaviete Natalka ir meitene no nabadzīgas ģimenes. Māte grib viņu izprecināt bagātam vīram, bet meita mīl citu, kurš pazūd un uzrodas pēc diviem gadiem dienā, kad pie Natalkas nāk precinieki. Galu galā pārpratumi noskaidrojas un viss beidzas labi.

Savukārt ukraiņu dziesmu ansamblis "Mrija" (vad. Jeļena Novikova) klausītājus priecēs gan ar smeldzīgām, gan jautrām ukraiņu dziesmām.

Pasākums ir bezmaksas. Aicināti visi interesenti.

Savukārt svētdien plkst. 14.00 koncertā "Rudenīgas noskaņas" Pārventas bibliotēkā  uzstāsies dāmu deju grupa "Brīzīte", vīru vokālais ansamblis un senioru koris "Ziemeļzvaigzne".

 

Kora dziedātāju vidējais vecums ir 70 gadi, bet visus vieno dziesmas mīlestība un vēlēšanās būt kopā, jo mūzika dod pozitīvas emocijas gan dziedātājiem, gan klausītājiem. Kora priekšnesumā koncertā izskanēs populāras latviešu komponistu sirds dziesmas.

Augškurzemē vienīgais vīru vokālais ansamblis šosezon uzsācis jau 44.sezonu. Līdz 2010.gadam tas klausītājiem bija pazīstams kā vīru vokālais ansamblis „Vārve”. Tagad tas iekļāvies Ventspils pašdarbnieku pulkā. Vīri klausītājus priecēs ar lustīgām latviešu tautas dziesmām par rudeni. Abu dziedošo kolektīvu vadītāja ir Angelika Jansone-Grīnberga .

Savukārt elegantās kundzes no dāmu deju grupas „Brīzīte” (vad. Inga Liepiņa) dejo īpašu deju formu – senioru dejas, kuru amplitūda ir ļoti plaša - visdažādākās pasaules tautu dejas, kas ļauj atraisīties, sajust savu ķermeni, baudīt mūziku un kopā būšanas prieku.

Koncerts ir bezmaksas. Aicināti visi interesenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: