Sestdien Ventspils Galvenajā bibliotēkā notika pērļošanas darbu izstāde „Pērļu maģija”, kurā piedalījās pērļošanas meistares no Rīgas un Krievijas.

Apskati fotogrāfijas!

Rotaslietas bija dažādos stilos - no klasiskā līdz pat austrumnieciskajam, ar ziedu ornamentiem un dabīgo akmeņu izmantojumu, dažādos izmēros un visdažādākajās krāsu gammās.

Kaļiņingradas meistares Veras Grigorjevas lekcija bija īss apskats par pērļošanas vēsturi un dažādajiem attīstības virzieniem. Attēlu prezentācija par svētbilžu izšūšanas ar pērlēm vēsturi un īss mūsdienu slavenāko meistaru raksturojums būtiski papildināja klātesošo zināšanas.

Izstādē bija skatāmi 20 dažādu Kaļiņingradas meistaru darbi.

Diemžēl savas valsts iestāžu atļauju darbu izvešanai uz ārzemēm nesaņēma Sankt-Pēterburgas meistaru darbi – tie tika novērtēti kā mākslas darbi. Redzot šo darbu titulus, kvalitāti un izmantoto materiālu cenas, šādam lēmumam var tikai piekrist. Tas vēlreiz pierāda šo darbu vērtību un radītos darbus no tautas amatniecības līmeņa paceļ īstu mākslas darbu rangā. Piedāvātās kolekcijas darbu cenas sasniedz 2500 eiro.

Izsakām pateicību Svetlanai Sāmītei no Rīgas, kura ļoti īsā laikā spēja noorganizēt šīs izstādes atvešanu un piesaistīt izstādei meistares Janu Kopilovu un Allu Kušniru. Ventspilniecēm ir dota iespēja ne tikai iegādāties izstādītās rotaslietas, bet arī plānot labu sadarbību nākotnē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: