Filmu pēc tās noskatīšanās vērtē kinogardēdis Savva Matvejevs.

Filmas režisors: Samuels Baiers. Tendence uzņemt kultu šausmu filmu un trilleru rimeikus uzņem neredzētus apgrozījumus. Piektdiena, 13, Helovīns, Stopētājs jau tikuši pie mūsdienu pakaļdarinājumiem. Filmas Šausmas Gobu ielā, kur parādījās slavenais maniaks Fredijs Krīgers ar savu cimdu, kurā iestrādāts asmenis, pārfilmējums bija tikai laika jautājums.

Jaunā šausmene guvusi tādu kā citu nokrāsu – maniaka motivācija ir nedaudz citāda, humora kļuvis vairāk, gaisotne mulsinoša, turklāt jaunās Šausmas Gobu ielā vairāk atgādina garu MTV klipu ar neskaitāmiem mūsdienu specefektiem.

Kā jau tas ir raksturīgi mūsdienu šausmu filmu rimeikiem, nedaudz samulsušais skatītājs tiek baidīts ar negaidītu slepkavas parādīšanos aiz stūra, pēkšņiem kliedzieniem utt. Diezgan dīvaini autori ir rīkojušies ar galvenajiem varoņiem, neizvirzot nevienu no potenciālajiem upuriem pirmajā plānā. Lai vai kā – gan antagonists, gan vienlaikus protagonists ir tas pats Fredijs.

Kas attiecas uz pārējiem varoņiem (ja naivus pusaudžus tā vispār var nosaukt), tad viņi iet uz visu banku un griež ar visdažādākajiem paņēmieniem. Rimeikā Roberts Inglunds, kas spoži nospēlēja Frediju seriāla astoņās sērijās, galveno lomu atvēlējis Džekijam Ērlam Heilijam, kuram, iespējams, pieder tik baismīga balss Holivudā un tikpat biedējošs izskats, ka pat īpaši daudz grimēt nav vajadzības.

Un, šķiet, jaunais Fredijs ir vienīgais neapstrīdamais šī rimeika pluss – tik labi Džekijs iejutās maniaka lomā. Mēs uzzinām, kā Fredijs Krīgers kļuvis par slaveno psihopātu ar asmeni starp pirkstiem – un iedomājieties, velnišķīgais Džekijs tik pārliecinoši nospēlē, ka reizēm pat izraisa līdzjūtību pret šo varoni. Lielisks meistars!

Verdikts: šī nav slikta šausmu filma ar standarta biedēšanas paņēmieniem, kas raksturīgi visiem mūsdienu jauniešu trilleriem, nepretendējot ne uz ko vairāk. Bet žēl, jo no tādas kulta filmas tomēr tika gaidīts kas vairāk.

Ko vēl var noskatīties, ja iepatikušās Šausmas Gobu ielā: Piektdiena, 13 (1980), Šausmas Gobu ielā (1984), Kliedziens.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: