No 6. līdz 11. jūlijam Rīgu pieskandina X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

Uz X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem devušies arī ventspilnieki – kopskaitā Ventspili svētkos pārstāvēs 474 dalībnieki.

Liela daļa dalībnieku jau devušies uz Rīgu, pārējie pievienosies līdz piektdienai. Šajos dziesmu un deju svētkos Ventspili pārstāv 10 kori, deju ansamblis „Liedags” trīs vecuma grupās, 1. ģimnāzijas pūtēju orķestris, folkloras ansamblis, vides radošajās darbnīcās Vērmanes dārzā piedalīsies kokapstrādes pulciņš no Ventspils, viens dalībnieks Ventspili pārstāvēs foto praktikumā un viens – vides spēlēs.

Sestdien no plkst. 9.00 notiks visu X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens, kurā piedalīsies arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Pirmie Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika 1960. gadā. Tie notiek reizi piecos gados, un šogad notiek jau desmito reizi.  Detalizētu informāciju par X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi un aktualitātēm skatīt svētku mājas lapā www.dziedundejo.lv.

Aicinām atcerēties skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertu, kas notika teātra namā Jūras vārti. Koncertā piedalījās arī īpašais viesis Maestro Raimonds Pauls. Piedāvājam nelielu sarunu ar Raimondu Paulu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: