Trešdien SIA „Malmar Sheet Metal” jaunās ražošanas ēkas pamatos svinīgi iebetonēs kapsulu ar vēstījumu nākotnei.

Uzņēmums Ventspilī strādā jau sešus gadus, bet nākamā gada sākumā plāno pārcelties uz jaunām un modernām ražošanas telpām.

SIA “Malmar Sheet Metal” dibināts 2006.gada 11.aprīlī un ir Beļģijas kompānijas Cormetallis NV meitas uzņēmums. SIA „Malmar Sheet Metal” darbojas metālapstrādes mašīnbūvei nozarē, ražojot dažādas detaļas un specializējoties smago automašīnu un autobusu rāmju ražošanā.

Šobrīd uzņēmuma ražotne atrodas pagaidu telpās - nomātās, vēl padomju laikā celtās ēkās Ventspilī, kurās ražošanas process notiek 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā.

Pateicoties tam, ka SIA „Malmar Sheet Metal” projekts „Autotransporta detaļu un piederumu ražotnes izveide” saņēma atbalstu Eiropas Savienības programmā „Uzņēmējdarbība un inovācijas”, Ventspilī var tapt jauna, kvalitatīva ražošanas ēka.

Ražošanas ēkas un infrastruktūras izbūves Ganību ielā 107 izmaksas plānotas 2 miljonu latu apmērā. Ražotnes lielākā vērtība būs augstas tehnoloģijas pulverkrāsošanas cehs, kas specializēts tieši mašīnbūves industrijai. Tiks uzstādītas arī jaunas lāzergriešanas, locīšanas u.c.iekārtas.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 4,06 miljonu latu apmērā, no kuriem 2,23 miljonus līdzfinansēs Eiropas Savienība. Ēkas būvniecība uzsākta 2011.gada jūnijā, un to plānots pabeigt 2012.gada februārī. Būvniecības darbus veic SIA „Ostas Celtnieks”. Zemi jaunās ražotnes celtniecībai SIA „Malmar Sheet Metal” nomā no Ventspils brīvostas pārvaldes.

SIA „Malmar Sheet Metal” īpašnieks Dorsāns de Bijšērs (Dorsan Dominique Jean Camille De Buysscher) uzsver, ka savulaik par labu ražotnes atvēršanai Ventspilī lika izšķirties ne vien tīrā, sakoptā un labi strukturētā, pārdomātā pilsētas vide, bet galvenokārt prāmju satiksme starp Ventspili un Vāciju, kā arī Ventspili un Zviedriju. Ik nedēļu caur Ventspils ostas prāmju termināli no dažādām Eiropas valstīm tiek ievestas 200-250 tonnas metāla, bet no Ventspils uz Eiropu eksportēts ap 150 tonnu gatavās produkcijas nedēļā. Šī gada sākumā uzņēmumā strādāja 52 darbinieki, bet jau augustā to skaitu plānots palielināt līdz 80 darbiniekiem.

Svinīga kapsulas ar vēstījumu nākotnei iebetonēšana notiks jaunās ražošanas ēkas celtniecības vietā Ganību ielā 107, 17.augustā plkst. 13.00. Pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš, Ventspils Brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis, SIA „Malmar Sheet Metal” īpašnieks Dorsāns de Bijšērs, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un citi projektā iesaistītie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: