Režisors: Džonatans Libesmans

Šķiet, ka skaitlis 2012 un ar to saistītie sabiedrības satricinājumi par ātrāku vispārējās visas dzīvības bojāeju uz mūsu daudz cietušās zemītes izraisījusi filmu veidotājiem īstu niezi piektā punkta apvidū.

Filmu, spēļu un dažādu publikāciju par pasaules gala iestāšanos pēdējo divu gadu laikā ir tik daudz, ka to pat ar lietu nav iespējams aizskalot. Tam ir izskaidrojums – 2012 ir tēma, ar kuru visvieglāk iekasēt naudu no zombētajiem skatītājiem. Protams, nav bijuši arī slikti paraugi, piemēram, 9. rajons, 2012 un Monstri. Bijuši arī viduvēji varianti, piemēram, Diena, kad apstājās Zeme un Pareģojums. Bijušas arī tādas filmas, par kurām vien atliek noelsties, piemēram, Skyline – no tādu filmu diskiem, kā zināms, parasti baro mājdzīvniekus. Un tad arī tikai tādus, kas bola acis, pieklibo uz trīs ķepiņām un ar ārkārtīgi riebīgu raksturu.

Uzbrukums pasaulei: kauja Losandželosā, par laimi, pie tādām kategoriju filmām nav pieskaitāms. Tomēr, ja turpinām iesākto tēmu par ēdienu, pēc filmas noskatīšanas bada sajūta nerimstas, pat, neraugoties uz to, ka filma ir kā garšīgs vinegrets, kas sastāv tikai no augstākās kvalitātes ekoloģiski tīriem produktiem ar eksotisku garšu. Tomēr aprautais stāstījums un uz pusvārda nogrieztās beigas spēs priecēt vien retu skatītāju, bet kamera, kas nepārtraukti raustās, tā vien izraisīs vēlmi iedot operatoram zirgu devas nomierinošu tablešu. Skaidrs, ka filmas budžets nav pārāk spožs – pārāk plaši nevar izvērsties, tādēļ specefektu kļūmes kaut kā ir jānoslēpj. Tomēr uzbrucējus slēpt nevajag, jo skatīties uz brašajiem cīnītājiem, kas šauj ekrānā, arī nav pārāk interesanti. Bet amerikāņu karavīru patoss, starp citu, filmā gāžas kā no pārpilnības raga. Tiesa, kareivji mirst ātri, taču iespaidīgi.

Likme filmā likta uz reāli notiekošo – minimums nereālu un nevajadzīgu specefektu, maksimums pārliecinošu situāciju un personāžu motivāciju. Režisors nav sācis no jauna izgudrot velosipēdu. Paldies, ka nav sācis montēt klāt trešo pedāli! Un kāpēc gan, kad tādas filmas kā Melnais vanags notriekts, Svešie un augstāk minētais 9. rajons tehniski, harmoniski, gluži kā pēc instrukcijas tiek saliktas kā labs kalnu velosipēds.

Spriedums: 7 – nav slikti, taču atkārtojas. Ja filmas veidotāji būtu vairāk pūliņu ieguldījuši kostīmos un filmas vizuālajā daļā, būtu iznākusi ļoti iespaidīga filma.

Ko vēl var noskatīties, ja iepatikusies filma Uzbrukums pasaulei: kauja Losandželosā: 9. rajons, Svešie, Monstri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: