Svētdien, 1. maijā, plkst. 15.00 Ventspils Kultūras centrā uz koncertu „Kad Ventmalā ievas zied” ielūdz latviešu liriskais tenors Jānis Sproģis.

Koncertā dzirdēsim tautā zināmas un iemīļotas melodijas. Sniedzot savu priekšnesumu, mākslinieks vēlas dalīties priekā par Latvijas dabas krāšņumu, pavasara atmodu, pirmajiem putnu treļļiem, ziedošajām ievām.

Jāņa Sproģa radošais mūžs ir bagāts un krāsains – bijis Latvijas Nacionālās operas solists, Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs, kā arī daudzu skaistu dziesmu autors. Klausītāju sirdīs un atmiņās palikusi Jāņa Sproģa Lielvārda loma Z.Liepiņa rokoperā „Lāčplēsis”.

Jānis Sproģis Ventspils Mūzikas skolā nostrādāja piecus gadus. No 1975. gada bijis gan vīru kora „Zītars” vokālais konsultants, gan izveidojis bērnu vokālo studiju, gan arī pats dziedājis pasniedzēja Vaira Martinovska ansamblī un Ziedoņa Zaikovska bigbendā.

Strādājot Latvijas PSR Valsts Filharmonijā, dziedājis operas iestudējumos Stokholmas Karaliskajā operā, Parīzē, Boloņā, Maskavas Kolonnu zālē, Itālijā, Holandē, Beļģijā, Luksemburgā, Kanādā, Austrālijā, Japānā.

Kā saka pats Jānis Sproģis: ”Pasaku Dievam paldies, par to, ka man ir savs dārzs, mežs, upe. Ir ko darīt. Un te varu no sirds izdziedāties, kaut trijos naktī”.

Šodienas laikrakstā “Ventas Balss” lasi interviju ar dziedātāju!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: