Sestdien, 2. martā, Pārventas bibliotēkā atklās mākslinieka Zigmunda Viļņa darbu izstādi “Skices un zīmējumi”. Izstādē būs eksponētas skulptūru skices, līdzcilvēku portreti, šarži, noskaņu uzmetumi gleznām, kas plašākai publikai līdz šim nav rādīti.

Zigmunds Vilnis ir mākslinieks, vizuālās mākslas skolotājs, humanitāro zinātņu maģistrs. Kopš 1980. gada piedalās izstādēs, konkursos, simpozijos ar akvareļiem, lietišķo grafiku, koka, sniega, ledus, smilšu un uguns skulptūrām un vides objektiem. Mākslinieka darbi godalgoti konkursos Latvijā, Somijā, Itālijā, Ukrainā, Francijā, Šveicē, Ķīnā, Krievijā.

Paralēli radošajam darbam strādājis par vizuālās mākslas skolotāju Pāvilostas un Cēsu Mākslas skolā. Dažus gadus vadījis arī mākslas studiju “Vincenta” Ventspilī. Projektu ietvaros tēlniecību mācījis bērniem un jauniešiem Somijā, Vācijā un Krievijā.

“Zīmēšana attīsta acu un roku darbības koordināciju, stimulē smadzeņu labās puslodes darbību, rosina radošas izpausmes, kas sniedz pozitīvas emocijas sev un citiem. Priecāšos, ja izstāde “Skices un zīmējumi” dos kādam impulsu radošam darbam,” pauž mākslinieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: