16. decembrī plkst. 16.00 koncertzālē “Latvija” ar sirsnīgu un reizē iedvesmojošu Ziemassvētku koncertu uzstāsies Aija Andrejeva, Jānis Aišpurs, Ventspils Bigbends un Ventspils Kamerorķestris.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Renārs Lācis, bet diriģents - Aigars Meri. Ziemassvētku koncertā izskanēs gan labi zināmas, gan retāk skanējušas Aijas Andrejevas un Jāņa Aišpura kompozīcijas īpašās aranžijās. Tās būs gan solo dziesmas, gan izjusti dueti, ko vēl nedzirdētos muzikālos toņos iekrāsos bigbenda un kamerorķestra mūziķi.

Koncertu organizē “Kurzemes filharmonija”, finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas koncertzāles “Latvija” un teātra nama “Jūras vārti” kasēs, kā arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Līdz gadumijai koncertzālē “Latvija” svētku noskaņu uzburs arī citi koncerti. Jau 17. decembrī plkst. 16.00 no koncertzāles uz daudzām Eiropas un pasaules valstīm izskanēs Eiroradio Ziemassvētku koncerts, kurā būs iespējams dzirdēt Georga Frīdriha Hendeļa, Ferenca Lista, Alfrēda Kalniņa skaņdarbus un Riharda Dubras jaundarba pirmatskaņojumu Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga”, pianista Daumanta Liepiņa un ērģelnieces Lienes Andretas Kalnciemas izpildījumā diriģenta Normunds Šnē vadībā. 26. decembrī plkst. 13.00 ērģelniece Larisa Carjkova un dziedātāja Baiba Renerte (soprāns) aicinās uz koncertu “Ērģeļmūzika Ziemassvētkos”, bet gadu ar koncertu “Gaismas spēles” noslēgs pazīstamā dziedātāja un dziesmu autore Linda Leen.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, koncertzāles “Latvija” mājas lapas un sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: