26. augusta vakarā ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti doties Piektdienas vakara pastaigā “Ventiņ’ būšan’!”. Leposimies ar savu īpašo tāmnieku dialektu, pulcēsim ventspilniekus no tuvām un tālām zemēm, dziedāsim, dejosim un spēlēsim spēles, kas tapušas ventiņpusē, iedrošinot jaunatni iepazīt mūsu vērtības un nest tās pasaulē. Tā var tikai ventiņ’!

Tirgus laukumā no plkst. 19.00 līdz pat 2.00 būs “ANDEL TIERGS PLACE UN DANČ”, kur pasākuma apmeklētājus priecēs dažādas aktivitātes un koncerti. Dziesmu ansambļa “Ventiņ’” dziesmu pavadījumā varēs apmeklēt vakara pastaigas tirgu, kā arī nobaudīt Street food, bet bērni – piedalīties radošās darbnīcās. Koncertprogrammā “No Rozenštrauha līdz Paulam” ugālnieka Andra Daņiļenko un Valda Zilvera - bijušā Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņa un mūzikas autora Ventspils teātra izrādēm, izpildījumā tiks izdziedātas latviešu estrādes pērles par vasaru, dzīvi un mīlestību no seniem laikiem līdz mūsdienām. Uz skatuves kāps arī jaunie Ventspils talanti  grupa “6 piparu maisījums”, kas guva uzvaru jauno mūzikas grupu konkursā pasākuma “Citāds Tirgus” ietvaros, bet vakara izskaņā par lustīgu atmosfēru parūpēsies dīdžejs Jānis K.

Turpat netālu Amatu mājā būs “TEIJĀTERS UN VIET, KUR UZSIST KLAČ”, kur no plkst. 20.00 līdz 21.00 varēs piedalīties Ances amatierteātra “Nezāles” aktieru improvizētā ventiņu vārdu un vecvārdu konkursā.

Vecpilsētas sirds – Rātslaukums no plkst. 19.00 līdz 22.00 pārvērtīsies par brīvdabas izstāžu un performanču zāli ar nosaukumu “TĀD MĒS I”, kurā izskanēs muzikāli pārsteigumi no vokālā ansambļa “Mundus” un Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogiem, un stāsti no Ventspils stāstniekiem, jo kurš gan labāk zina, kā viš bij un kā viš būs. Būs satikšnes tujāk ar amata meistariem - ventspilniekiem, kas neknūr pa stūrem, bet dar’, kā arī iespēja izbaudīt Ventspils simbolu Govi tuvplānā un uzzināt vairāk par vēsturiskajām “Govju parādēm”, kuras norisinājās 2002. un 2012. gados. Pateicoties šīm divām “Cow Parade” akcijām, Ventspils pilsētas tēls ir ticis bagātināts ar neoficiālu simbolu - gotiņu, kas ir ne tikai iemīļots tūristu apskates objekts un tēls, ko daudzi uzņēmēji izmanto suvenīru dizainā, bet arī publiskās mākslas kolekcija, kas izstādīta Ventspils pilsētvidē ļauj ventspilniekiem un pilsētas viesiem ikdienā baudīt atzītu gleznotāju, tēlnieku un dizaineru mākslas darbus.

Bet puķu draugi, kuri labprāt dotos Kuldīgas ielas ekskursijā “PUĶMĪĻ ŠPACIERS A MUZĪĶER” pilsētas ainavu arhitektes Lilitas Sproģes pavadībā, lai apskatītu skaistākos ziedu stādījumus no Rātslaukuma līdz Lielajam laukumam, aicināti pievienoties kādā no ekskursantu grupām plkst. 18.30 un 20.00. Pulcēšanās notiks Rātslaukumā.

Aizraujoša programma vecākiem un bērniem VENCPILS ŠEPTMAŅ TAISIS LUSTS A KNARIŅIEM” būs baudāma Dzirnavu laukumā no plkst. 18.00 līdz 21.00, kur vienviet pulcēsies komersanti, kuru nozare ir saistīta ar pakalpojumu sniegšanu ģimenēm. Būs sastopama Yamaha mūzikas skolas pasniedzēja Kristīne Stone, svinību telpas “Melleņoga” vadītāja Gita Goldmane, "Mīļotavas" dūla un zīdīšanas konsultante Sanita Bergmane, PEP mamma Ieva Stare, sporta skolotāja un sporta vingrošanas trenere Anita Kivilande, žonglēšanas un mākslas klases pasniedzēja Alis Portrait no “Delatlivik”, bērnu ballīšu aģentūra “Anniefesta” brīnumi. To visu papildinās ventiņu vārdu spēles kopā ar H. Dorbes memoriālo muzeju "Senču putekļi" un Ventspils bērnu bibliotēku. Uz skatuves uzstāsies “Marijas deju studija” Marijas Keserovskas vadībā, deju grupa ”Deguntiņš uz augšu" Svetlanas Grundmanes vadībā, Elenas Vasevas dziedāšanas klases dalībnieki. Visa vakara garumā būs dziesmas, dejas un dažādi pārsteigumi, bet noslēgumā - diskotēka bērniem kopā ar dīdžeju Keysh.

Jaunpilsētas laukumā no plkst. 18.00 līdz 20.00 būs iemūžināmi foto mirkļi BLIŅĶS UZ SKUNSTIGEM RUMPEM” - dodies pastaigā un atrodi Dzīvās skulptūras pie Saules laiviņām!

TEX-MEX Republic no plkst. 18.00 būs “LUSTS UZ VELL PARAUŠEN”, neizpaliekot bez gardas maltītes, atspirdzinošiem dzērieniem un dejām. Pasākuma apmeklētāju acu priekšā uz dzīvās uguns tiks gatavota garda paelja, kas būs iegādājama par pievilcīgu cenu, savukārt, Mohito meistarklasē pasākuma apmeklētāji varēs paši pagatavot un baudīt kokteili. Bet kopā ar Karīnu Gailišu būs iespēja apgūt un izdejot salsas deju ritmus.

Koncertzāles “Latvija” amfiteātrī no plkst. 19.00 līdz 01.00 būs koncerts un vakara balle MUZĪĶERS UN CITĀD TRAČ PAŠ UN KAIMIŅ LUSTEM” tiem, kas no sirds mīl mūziku un vēlas izdejoties. Klausītājus priecēs četri muzikāli augstvērtīgi koncerti, kurus izpildīs Ventspils bigbenda bijušie un esošie  mūziķi - Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēji, studenti un absolventi, kuri šobrīd mācās dažādās pasaules skolās. Džeza mūzikas standartus un savas labākās oriģinālkompozīcijas uz skatuves demonstrēs Ģirts Celmiņš. Ar Mančīni filmu mūzikas, kā arī Frenka Sinatras un Ellas Ficdžeraldas aranžijām Krista Daubara izpildījumā, dzirdēsim pasaulē iemīļotus skaņdarbus. Savas labākās oriģinālkompozīcijas izdziedās mūziķe Denisa Dārzniece, bet komponists un aranžētājs Kristers Lauriņš izpildīs oriģinālkompozīcijas un džeza standartu aranžijas noneta sastāvam. Savukārt, vakara izskaņā dīdžeji Slīmests Slaists un Fisha uzstāsies ar muzikālo performanci, kas liks griezties ne tikai vinila platēm, bet arī pasākuma apmeklētājiem.

Zaļajā namiņā no plkst. 19.00 būs baudāma ventspilnieces Kristiānas Zalmanes mākslas darbu izstāde. Tie, kuri vēlēsies sev iegūt mākslinieces radītu nelielu tetovējumu, šāda iespēja tiks nodrošināta, turklāt, par simbolisku samaksu. Vakara noslēgumā ar muzikālu priekšnesumu priecēs grupa “Transcendentāle” .

Programmu skatīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (29)

  • -1
    reku 20.08.2022, 11:43:56

    Cik ta mēs,vece ventiņ,te vair palikš?
    Jau bendārze visem iedīdit grāmats valod.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 20.08.2022, 18:33:23

    Tō ir ven sarežģit būšan.Ja tō Valod nebrūķe,tō paliek pavissam švah.
    Pa pemēr,manam pašam - ne pa vien Cisk,ne oter Cisk,ne pa Vācisk.
    Tig tō Englender mēl pa daudz pulk dzird,le zinat.

  • -1
    Persona 21.08.2022, 17:37:13

    Kultūras centram.
    Ar steigu jums ir vajadzīgs jaunas personas, kas izdomā šo pasākumu.
    Ar katru reizi ar vien sliktāk un sliktāk.
    Kur ir problēmas? Nav idejas? Nepietiekams finansējums vai kas par lietu?
    Šī pastaigas programma ir galīgi vāja! Negribu apvainot pirmklasniekus, bet 1. klases līmenis!

  • -3
    ELIJA 22.08.2022, 08:37:49

    Interesanti, vai pirmklasnieks to spētu, vai arī tas pārspīlējums, jo kaut kas nav pa tavai gaumei? Bet, Kukurūza, varbūt pats vēlies iemēģināt svētku organizēšanas lauciņu? Izklausās, ka būtu baigi labais lietpratējs ;)
    Ja nopietni, nešaubos, ka inflācija skārusi arī šo lauciņu, bet budžeta ir tik, cik ir, un mūsu pilsētā pasākumi tiek piedāvātu daudz un kopumā jau ļoti labi. Man tā liekas.:)

  • 0
    Persona 22.08.2022, 09:49:15

    Esmu pietiekami rakstījis ierosinājumus un visu pārējo. Ventspils ir un paliek Ventspils. Te neuzklausa ierosinājumus.
    Kultūras centrs pats sev jau bedri rok.
    Iespējams, ka pirmājās vakara pastaigās bija tik augsta latiņa, ka tagad vairs to nespēj uzturēt pienācīgi. Ja idejas izsīkušas, tad jāmet miers šim pasākumam.

  • 0
    KRX 22.08.2022, 13:12:47

    Nevajag tik sīki visu analizēt un manifestēt.
    Šito Pastaigu vajag uztvert kā iespēju vietējiem iziet līkumu caur pilsētu, ko ikdienā bieži nedara. Tā viegli pieiet, bez mūžīgā "viss ir slikti".
    Ja vajag smalko kultūru, ir tak vesela koncertzāle, teātris, muzeji utt.

    Man personīgi vislabāk patika toreiz tā Pastaiga Brīvības ielā.

    Un vispār jau KC ik pa brīdim meklē pasākumu producentus, tā kā, Kukuruzai visas iespējas par savām idejām vēl saņemt algu :)

  • 0
    Anna_Anna 22.08.2022, 13:31:17

    Piekrītu KRX, vislabāk patīka pastaiga pa Brīvības ielu, diemžēl vienīgā reize,kad laikam priekšnieks ļāva izpausties ārpus copy paste scenārija, neskatoties uz to,ka iedzīvotājiem patika, priekšnieks neļāva vairs realizēt Brīvības ielas pastaigu.

  • -3
    Marta P 22.08.2022, 15:16:23

    Tās pastaigas katru reizi ir pa dažādiem maršrutiem. bija pa centru, bija pa brīvības ielu, tagad bija pa Lielo prospektu līdz Viziumam..

    Tā pat pasākumos - ierosinājumi ir daudz un dažādi, un liela daļa tiek ņemti vērā. tiek aicināti dažādi mākslinieki, veikti dažādi jauninājumi, mainītas lokācijas, un katrā reizē ir, kas novērtē un ir kas peļ!

  • 0
    Anna Ceļiniece 22.08.2022, 10:47:15

    Interesanti, tirgū atkal iekasēs ieejas maksu, gluži kā tas bija pilsētas svētkos? Afišā piektdienas vakara pasākums tirgus laukumā nebija atzīmēts kā maksas, bet izrādījās, ka laukumam lentes apkārt un jāpērk biļetes. Šoreiz būs tāpat?

  • -4
    Zane J. 22.08.2022, 15:37:09

    Labdien, Anna!

    Pasākumā "Piektdienas vakara pastaiga" tirgus laukumā ieeja ir bez maksas.
    Pilsētas svētkos, kā bija norādīts informatīvajā plakātā "Šlāgerballe ar Kasparu Petmani" bija bez maksas. Roberto Meloni koncerta ieejas maksa bija 3 eiro, kas arī tika norādīts Ventspils tirgus mājas lapā, sociālajos tīklos un uz afišām Ventspils tirgus laukumā.

    Uz tikšanos tirgū!

  • 0
    ventspilnieks 36,7 22.08.2022, 11:38:25

    Man liekas, ka ideāliš programm, ja tik daudz ventiņ i savākt kopā. Tas nozīme, ka Lemberg smak pamazām izgaist un cilvēk nāk paš, nevis a miet dzīt.
    Ja kādam pietrūkst Leidi Gaga vai Helēn Fišer, tad nu neko :)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 23.08.2022, 10:26:23

    Kā ar sabiedriskā transporta papildreisiem uz Pārventu?
    Nevarētu taču būt tā,ka šis pasākums domāts vienīgi Ventas kreisā krasta iedzīvotājiem,baptistiem un citiem atmetistiem?

  • -4
    P SIA "Ventspils reiss" 23.08.2022, 14:55:17

    Lai masu pasākumu laikā nodrošinātu papildus sabiedriskā transporta pakalpojumus vai cita veida izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, pasākuma organizatoriem, izvērtējot savas iespējas un potenciālo apmeklētāju skaitu, šāds pakalpojums vispirms jāpieprasa. Pašlaik šāds pieprasījums no Piektdienas vakara pastaigas organizatoriem nav saņemts.

  • 0
    KRX 25.08.2022, 16:19:17

    Pareiz ir! Nav ko tiem krieviem no Pārventas braukāt uz ventiņ būšan! Lai sēž pie Naftas trubām un kapiem. Tiem neko vairāk par slavjanskij bazāru nevajag.
    Un nav ko pašiem VR arī izrādīt pašiniciatīvu. Malači!
    Pat, ja "pakalpojums tiks pieprasīts", pateikšu priekšā, ko atbildēt: Paldies, jūsu iesniegums saņemts un reģistrēts. Atbilde tiks sniegta normatīvos noteiktajā kārtībā 30 dienu laikā.

    Āmen!

  • -1
    Cements 24.08.2022, 08:47:03

    Saprotu, ka par jauniešiem šoreiz galīgi nav padomāts. Ventspilī ir ļoti labi jaunie mākslinieki, kuri šoreiz palikuši maliņā,.

  • 0
    ELIJA 26.08.2022, 09:57:25

    Zaļajā namiņā no plkst. 19.00 būs baudāma ventspilnieces Kristiānas Zalmanes mākslas darbu izstāde, varēs tikt pie tatoo un noslēgumā ar muzikālu priekšnesumu priecēs grupa “Transcendentāle” . ;)

  • 0
    KRX 26.08.2022, 11:30:05

    Un Tirgū vakara programmā arī ir jaunieši.

  • -2
    Cements 24.08.2022, 08:50:24

    Varbūt kādreiz derētu apkopot iedzīvotāju viedokļus par bijušajiem pasākumiem un ko vēlētos redzēt turpmākajos pasākumos.

    Kuldīgā pēc pilsētas svētkiem tika veikta aptauja par to, kā iedzīvotāji vērtē pasākumu un kādi ierosinājumi ir. Ne velti, Ventspils pilsētas svētki paliek arvien garlaicīgāki un garlaicīgāki.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 24.08.2022, 16:04:57

    Kuldīgā,redz,ir viena nianse-gājiens vakarā.Tad cilvēki tapuši lustīgāki,iestiprinājušies.Ventspilī lielākoties no rīta puses dažs labs neatzīst iebaudīt ko stiprāku,tamdēļ arī gājiens rada samocītu iespaidu.Pie tam daudziem tas ir brīvprātīgi obligāts

  • 0
    Cements 25.08.2022, 08:41:14

    Šeit arī manis pieminētā aptauja: https://www.kuldiga.lv/kultura/6900-aicina-izteikt-viedokli-par-festivalu-kuldigas-vasaras-vitrazas

    Kāpēc gan Ventspils (Ventspils Kultūras centrs) ko tādu nevarētu veikt?

  • -2
    Renars Z 25.08.2022, 09:14:43

    Tepat Ventas Balsī tak prasīja cilvēku viedokļus pēc svētkiem un kas patika, kas nepatika, ko vēlētos redzēt nākamgad.

  • -2
    Cements 25.08.2022, 09:17:36

    Bet vai kāds šos ierosinājumus vispār ņem vērā arī? Kāpēc katru gadu svētku programma paliek arvien garlaicīgāka un garlaicīgāka?

  • -2
    Marta P 25.08.2022, 15:42:01

    Pēc pilsētas svētkiem tika jautāts iedzīvotājiem, kas patika, kas nepatika. un tiek ņemts vērā, jo vienmēr pasākumi mainās. Kādreiz ir vairāk kas jauniešiem, kādreiz vairāk kādas darbošanās, ir maskas un bezmaksas pasākumi, lai būtu kas visiem, bet 100% mierā visi nebūs nekad. Tā pat Ventspilī te var izteikties par katru sīkumu un jautāt var visu, pašvaldība atbild pat uz vissīkākajiem jautājumiem. Bet nu jāmāk arī atfiltrēt tie, kas saka - vienkārši viss slikti, un tiem, kam ir kāda laba, konstruktīva kritika - kas un kāpēc nebija labi, ko uzlabot. Un to konstruktīvo tad var ņemt vērā. Ja klausīs katru "viss slitki" bļāvēju, tad beigās te nekas nebūs, un nekas nenotiks.

  • -1
    Cements 25.08.2022, 09:19:29

    Fragments no www.ventspils.lv

    Aicinām pilsētas iedzīvotājus un arī viesus izteikt savu viedokli par aizgājušajiem svētkiem - kas izdevās, kas patika, un par ko nākamajā reizē vajadzētu vairāk padomāt. Savu viedokli varat izteikt komentāros pie šīs ziņas, kā arī atsūtot uz e-pastu marketings@ventspils.gov.lv.

    Šis veids kā aptaujāt iedzīvotājus nav nedaudz smieklīgs? Netaisos sspeciāli rakstīt privātu e-pastu par to, kas man patika vai nepatika.

  • -2
    kohs 25.08.2022, 09:41:08

    Ko tad čīksi ka viss ir slikti, ja pat nevari un netaisies uzrakstīt.
    Un kāds aptaujas veids nav smieklīgs? Gribi lai pie katra iedzīvotāja atnāk uz mājām personīgi izjautāt?

  • 0
    Cements 25.08.2022, 10:51:58

    Šeit rodas jautājums - cik daudz cilvēķu sasniedza šī informācija?

    Bet katram jau sava taisnība. Nav jau obligāti jāiet uz vietējiem pasākumiem ja varam braukt apmeklēt kaimiņu pilsētu pasākumus! :)

  • 0
    Persona 26.08.2022, 22:00:57

    Rezumē...
    Mūzikas izvēle ir. Koncertzāles amfiteātrī, Zaļajā namiņā, tirgus laukumā.
    Liels pluss Dzirnavu laukumā bērniem. Tiešām. Redzēju, ka ne tikai bērniem, bet arī vecākiem ļoti patika.
    Amatu mājā...varēja būt kaut kas interesantāks. Minēt senos ventiņa vārdus, tos prasot Amatu mājas vadītājai...tāda sajūta, ka nebija sagatavojušies.
    Tirgū biežāk skan uz skatuves playliste, nevis uzstājas kādi muzikanti. Tādas lielas pīppauzes sanāk.

  • 0
    Persona 26.08.2022, 22:06:26

    Kā arī tirgus laukumā problēmas ar elektrību.
    Jaunajam tirgus vadītājam ļoti daudz darba jāiegulda, lai visu savestu kārtībā

  • 0
    Pareizais viedoklis 19.08.2023, 12:13:09

    Šogad tāpat!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: