No 8. jūnija daļa Kultūras centra amatiermākslas kolektīvu atsāks mēģinājumus klātienē, ievērojot visus noteiktos ierobežojumus un noteikumus.

Mēģinājumus klātienē pēc izstrādāta grafika atsāks 31 kolektīvs Kultūras centra, teātra nama ''Jūras vārti'', Amatu mājas, PII ''Saulīte'', SIA ''VentSystem'' telpās. Savukārt, seši kolektīvi mēģinājumus aizvadīs brīvā dabā.

Dziedāt un apgūt dejas būs jāiemācās, ievērojot 3m distanci - katram dalībniekam savi 9m² mēģinājumu telpas platības, bet citiem - mūziķiem, aktieriem, audējām - būs brīva vaļa izpausties 4m² platībā.

Kolektīvu vadītāji pakārto darbu sanitārā protokola norādēm, piemēram, diriģenti plāno mēģinājumus pa balsu grupām, bet Ventspils teātra režisore un aktieri uzsāks jaunā iestudējuma tā saucamo ''galda periodu''.

Ar ārkārtas situācijas problēmām ir saskārušies visi 56 Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi un vairāk kā 1100 to dalībnieku. No marta mēneša vidus darbs norit attālināti, liekot kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem apgūt jaunas formas un izteikšanās līdzekļus, izmantojot dažādus pieejamos digitālos risinājumus. Daļa kolektīvu vēl turpinās darbošanos attālināti, jo to darbības specifika neļauj izpildīt prasības, kuras ir noteiktas ar kultūras ministra rīkojumu izdotajās sanitārā protokola vadlīnijās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: