13. reizi Ventspilī notiks baltkrievu kultūras dienas No Līgo līdz Kupalai, kas šogad sāksies piektdien, 30. jūnijā, un ilgs visas nākamās brīvdienas.

Kad Ventspilī notiek baltkrievu kultūras svētki, uz šejieni vienmēr brauc viesi no Baltkrievijas, pārstāvot dažādus kaimiņvalsts apgabalus. Šogad būs pārstāvētas Grodņas un Gomeļas apgabali. Ventspilnieki varēs iepazīt Grodņas filharmonijas apgabala etnogrāfisko kolektīvu Kola (Ritenis), Grodņas 5. ģimnāzijas estrādes un sarīkojumu deju ansambli OniOna, Baltkrievijas Republikas nopelniem bagātos amatierkolektīvus – cirka mākslas studiju Arēna no Gomeļas apgabala un tautas amatniekus no Grodņas mantojuma centra.

Baltkrievu kultūras dienu atklāšana notiks Dzirnavu laukumā 30. jūnijā plkst. 19. Sestdien Ventspilī notiks divi pasākumi ar baltkrievu mākslinieku līdzdalību – bērnu parkā Fantāzija Pārventā plkst. 14 norisināsies vieskolektīvu koncerts, bet plkst. 20 Dzirnavu laukumā tiks iedegts ugunskurs un ar dziesmām un dejām ventspilnieki kopā ar viesiem nosvinēs senos slāvu svētkus Kupalu. Svētdien notiks vēl divi baltkrievu daiļrades koncerti. Plkst. 12 Bērnu pilsētiņā paredzēta cirka izrāde, ko rādīs cirka mākslas studija Arēna. Bet plkst. 15 otrā Ventas krastā, bērnu parkā Fantāzija, ventspilnieki atvadīsies no viesiem festivāla noslēguma koncertā.

Baltkrievu kultūras dienu koncertā piedalīsies arī vietējais baltkrievu ansamblis Žuravinka (mākslinieciskās vadītāja Anželika Zraičenko) un baltkrievu kopienas kolektīvi no citām Latvijas pilsētām. Baltkrievu kultūras dienas Ventspilī organizē vietējā baltkrievu biedrība Spadčina (priekšsēdētāja Nataļja Boļšakova). Festivālu finansiāli atbalsta pilsētas pašvaldība un Ventspils brīvostas pārvalde, kā arī vairāki privātie uzņēmumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: