Kvartets “ReDo” 19. novembrī 16.00 Pārventas Bibliotēkā – ielūdz Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvents Dāvis Sliecāns.

Dāvis Sliecāns: “Kvartets “ReDo” uzsāk koncertsēriju ar koncertu Ventspilī, Pārventas Bibliotēkā. Koncertā dzirdēsiet Volfganga Amadeja Mocarta stīgu kvartetu Nr.6, KV159, kurš sarakstīts un pirmatskaņots 1773.gada sākumā. Santas Ratnieces stīgu kvartets “Silsila,” kurš Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvoja nesen, festivāla “Skaņu Mežs” ietvaros. Vācu muzikālā filozofa Johanesa Brāmsa stīgu kvartetu Op.51 Nr.1, dzirdēsiet koncerta noslēgumā. Uz tikšanos!”.

PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” organizē jauno mūziķu apvienības ReDo koncertu Pārventas Bibliotēkā. Izvēli par labu kvartetam ReDo nosaka mūziķu lielā aizrautība; gatavība uzstāties; bet pirmām kārtām tas, ka kvarteta altists ir mūsu skolas absolvents – talantīgais Dāvis Sliecāns. Dāvja karjera ļauj lepoties, jo viņš būdams vēl tikai Mūzikas akadēijas 1. kursa students jau ir kļuvis par Sinfonietta Rīga mākslinieku.

ReDo kvartets radies 2009.gadā un kopš kvarteta pirmsākumiem tā sastāvs ir mainījies vairākas reizes. Tikai viens - Pēteris Ozoliņš ir palicis kvarteta sastāvā kopš pirmsākumiem. Pašreizējais kvarteta sastāvs darbojas kopš 2015.gada. ReDo repertuāru sastāda pasaules klasika stīgu kvarteta žanrā – Haidna, Mocarta, Bēthovena, Mendelsona, Ravēla, Debisī, Wolfa un latviešu komponista sacerējumi. Taču pamatmisija paliek atbalstīt un iedvesmot jaunos komponistus skaņdarbu radīšanai stīgu kvarteta žanrā. 2010.gadā ReDo uzstājās kā rezidējošais ansamblis 5.Mazsalacas meistarkursos un 2012.gadā rezidēja Nordplus IP Music Laboratory Process Viļņā, Lietuvā. Kvartets kopumā pirmatskaņojis ap četrdesmit jaundarbu. 2013.gadā stīgu kvartets ReDo kļuva par Starptautiskā Arvīda Norīša stīgu kvartetu konkursa laureātu.

ReDo kvarteta mākslinieciskā darbība pārtrūka 2013.gadā un atsākās 2015.gadā ar jaunu sastāvu. Kvartetam ir gaidāmi jauni un pārsteidzoši koncerti gan Latvijā, gan ārzemēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: