Ventspils muzejs ir sagatavojis un izdevis vairākus izdevumus, kas ļauj izzināt Ventspils un Kurzemes vēsturi ne tikai zinātniski, bet arī populārā un ilustratīvā veidā.

Ir radīti pavisam īpaši izdevumi, piemēram, atkārtotais H. Dorbes poēmas Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī, kam pievienots arī CD ar raidlugu, kuru līdztekus aktiera Rūdolfa Plēpja balsij ieskaņojuši pazīstami ventspilnieki – Ingrīda Štrumfa, Aivars Lembergs un Armands Vijups (cena – 7 EUR). Radīta arī jauna nosacīta ilustratīvās Ventspils vēstures sērija, kurā tapusi grāmata par ventspilnieci, brīnišķo papīra leļļu zīmētāju un kolekcionāri Mirdzu Tālbergu (cena – 3 EUR). Atkārtoti izdots arī 1912. gadā Tautmīļa Roberta Bērziņa sacerējums par tā laika Ventspili – Ventspils senāk un tagad, ar muzeja vēsturnieku skaidrojumiem un bagātīgu ilustratīvo materiālu (cena – 5 EUR). Un, protams, muzeja jaunākais rakstu krājums – jau 8. sējums (cena – 11,76 EUR).

Pieejami arī Andreja Vaska un Armanda Vijupa Staldzenes bronzas laikmeta depozīts – 3,43 EUR; Valdas Kvaskovas grāmata Ventspils rātes un tirgotāju ģildes 18. gs. Protokoli – 6,37 EUR; muzeja darba burtnīca – 0,90 EUR; buklets par Livonijas ordeņa pili – 0,65 EUR.

Izdevumus var iegādāties muzeja kasē, Jāņa ielā 17.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: