Ar Frenka Sinatras (Frank Sinatra) dziesmām no programmām “Frank Sinatra 100” un “Frank Sinatra Ziemassvētkos” 28. decembrī teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī koncertēs dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar Jelgavas bigbendu.

Koncerta divās daļās skanēs gan līdz šim nedzirdētas un mūziķu iepriekš neizpildītas Sinatras dziesmas, gan klausītājiem izsenis zināmi un atpazīstami Frenka Sinatras populārākie skaņdarbi, to skaitā arī dziesmas no Ziemassvētku repertuāra.

Koncertprogrammas solists Daumants Kalniņš karjeru sācis deviņu gadu vecumā ar ģēnija lomu Mocarta operas “Burvju flauta” uzvedumā Latvijas Nacionālajā opera, kurai turpmākajos gados sekojušas vēl vairākas. Dziedātājs mācījies Rīgas Doma kora skolā, bijis Rīgas Doma zēnu kora solists, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju divās specialitātēs – obojas spēlē un džeza vokālā. Vairākkārt sadarbojies ar Latvijā atzītiem un profesionāliem kolektīviem - Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Radio kori, vairākiem teātriem, orķestri “Rīga” u. c. Sadarbojies ar Maestro Raimondu Paulu, bijis solists XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, Pasaules koru olimpiādē Rīgā un XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Jelgavas bigbends ir profesionālais mākslinieciskais kolektīvs, tā mākslinieciskais vadītājs ir diriģents Raitis Ašmanis. Kolektīvs dibināts 1991. gadā, un apvieno visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastus. Bigbendā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi. Bigbends piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos – festivālos, koncertos, pieņemšanās, TV producētos pasākumos un privātos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārzemēs. Jelgavas bigbendam ir plašs repertuārs, kas tālu pārsniedz klasiskās džeza mūzikas robežas, variējot starp džezu, izklaidējošu mūziku un popmūziku.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: