6. augustā no plkst. 12 līdz 17 Ostas ielas promenādē skanēs dažādu žanru mūzika, svētku viesus priecēs garkāji un cirka mākslinieki, bet mazie apmeklētāji un viņu vecāki varēs iesaistīties radošās aktivitātēs.

Uz svētku centrālās skatuves kāps visu paaudžu Ventspils mūziķi – elektroniskās mūzikas grupa „A Different Puzzle”, Ventspils džeza nonets, Ventspils bigbends, junioru un senioru bigbendi, Madara Grēgere ar grupu, kā arī debitēs mūziķu apvienība „Ventspils Blues Band”.

Zālienā Lielās un Ostas ielas krustojumā darbosies “Garšvielu” skatuve, kur muzicēs gan Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mūziķu apvienība „Super Real Baltic Balkan”, gan tautas mūzikas projekts „TAIRI”, kurā piedalās dažādos pasaules dīdžeju konkursos titulētais Dj Monsta, koklētāja Laima Jansone, kontrabasists Toms Poišs un Japānā dzīvojošā latviešu soliste Una Ulla.

Visas dienas garumā atraktīvus priekšnesumus sniegs garkāji, ielu teātra un cirka mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Vācijas. Garkāju saietā piedalīsies Kauņas cirka studijas audzēkņi, „Rīgas Cirka” mākslinieki, Maskavas atsperkāju kompānija „Jump’n’Roll”, Vācijas trapeces dejotāja un žonglētāja Roxana. Pēc 10 gadiem atkal ielās dosies Ventspils Rakstnieku mājas Lielais rakstnieks kopā ar Ventspils teātra aktieriem. Ar jautrām performancēm skatītājus pārsteigs Liepājas ielu vīrs ar bērneļiem un piecriteņu monociklists. Paši drosmīgākie un veiklākie tiks aicināti piedalīties Garkāju meistarklases

Radošajās darbnīcās mazie svētku apmeklētāji varēs apgūt rotaļlietu izgatavošanas mākslu profesionālas mākslas pedagoģes Ilzes Dzirvinskas un LTV raidījuma „Kas te? Es te!” mākslinieces Kristīnes Lasmanes vadībā. Darbosies spēkavīru fotosalons un grafikas darbnīca. Spēļu spēlētājiem būs iespēja pierādīt savus spēkus „Cirka" turnīrā.

6. augusta vakarā Ostas ielas promenādē uz skatuves kāps klausītāju iemīļoti mūziķi un svētku apmeklētājus priecēs krāšņs salūts.

Plkst. 20:00 muzikālo daļu atklās grupa „Very Cool People“, dzirkstošā kokteilī sajaucot džeza, fanka un blūza mūziku. Mūziķi izpildīs fanka un soulmūzikas klasiku, kas padarīta viegli uztverama un saprotama jebkuram klausītājam. Grupai pievienosies šarmantās dziedātājas Aija Vītoliņa (Amber) un Dinara Rudan, kā arī blūza dziedātājs un mutes harmoniku virtuozs Oskars Stolse - Semerovs.

Vakara gaitā plkst. 21:00 svētku viesiem būs iespēja redzēt Arvīda Babra režisēto īsfilmu „Ventspils 700+26”, kas atspoguļo nozīmīgākos iepriekšējā gada notikumus Ventspilī.

Programmas noslēgumā plkst. 21:30 klausītāju priekam muzicēs Intars Busulis, “Abonementa orķestris” un Liepājas Simfoniskais orķestris. Koncertprogrammā iekļauti pēdējo gadu populārākie Raimonda Paula, Jeļenas Vaengas un citu autoru skaņdarbi gan latviešu, gan krievu valodās.

Savukārt, plkst. 23:00 gaidāma svētku kulminācija ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzrunu un krāšņu svētku salūtu.

Ventspils Pilsētas svētku programma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: