Divas trešdaļas vecāku uzskata, ka dzimumaudzināšanai ir jābūt obligāti iekļautai skolas programmā, secināts pētījumā Ko domā vecāki: pētījums par Latvijas vecāku attieksmi un zināšanām par seksuālo izglītību.

Teju 80% vecāku uzskata, ka dzimumaudzināšana bērniem ir ļoti nepieciešama. Tāpat vairāk nekā divas trešdaļas vecāku uzskata, ka par seksualitāti bērni būtu jāizglīto gan mājās, gan arī skolā.

Tāpat pētījumā secināts, ka aptuveni 60% vecāku uzskata, ka dzimumaudzināšana skolā var pasargāt bērnus no negribētas un nelabvēlīgas seksuālas pieredzes. Aptuveni 20% respondentu uzskata, ka par seksualitāti īpaši nav jārunā, un cilvēki mācās paši no savas pieredzes. Tāpat 20% vecāku uzskata, ka informāciju par seksualitāti pusaudži var izlasīt internetā un tam nav vajadzīgs veltīt mācību stundas skolā. Pētījumā tika aptaujāti 614 bērnu vecāki vecumā no 18 līdz 74 gadiem, kuriem ir vismaz viens bērns vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem. Aptauju veica pētījuma kompānija SKDS.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    šašliks 17.06.2016, 00:21:45

    tā... aptaujāti no 18 gadiem... bērns vecumā no septiņiem... aptaujāti līdz 74 gadiem... bērns vecumā līdz 18... man tikai liekas, vai tomēr nedaudz neštimmt?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: