Svētdien,19.jūnijā plkst.14:00 Piejūras brīvdabas muzejā notiks šogad pirmā nodarbība ciklā Satiec amatnieku un tieši pirms Jāņiem ir iespēja satikt šefpavāru Aivaru Varņecki, lai iepazītu siera siešanas noslēpumus, turklāt, notiks arī siera degustācija.

Aivars ir zemnieku saimniecības Ēmužas īpašnieks, šefpavārs, Ventspils Tehnikuma kafejnīcu tehnologs un pasniedzējs, kā arī Siera kluba biedrs un valdes loceklis.

Jāņu siera recepte

5,5 litri piens,1kg biezpiens,100 grami sviests, 3 olas, sāls un ķimenes - pēc garšas.

Samaļ biezpienu, katlā ielej pienu un uz mazas uguns, visu laiku maisot, pievieno biezpienu, lēni karsē līdz izveidojas liels biezpiena kunkulis un pēc taustes kļūst gumijains un piens iegūst sūkalainu krāsu. Žigli izkāš caur marli, kas ieklāta caurdurī un atdala sūkalas no biezpiena masas ar koka karotes palīdzību un nekavējoties liek otrā katliņā, jo biezpiens nedrīkst atdzist, kurā ir izkusis sviests ar ķimenēm. Intensīvi maisa, pievieno sāli, līdz izveidojas viendabīga vijīga masa, tad masu liek mitrā marlē un novieto zem sloga, lai siers atdziest.

Svētdien visi sieramīļi laipni aicināti pievienoties ar savām siera receptēm. Tikšanās vieta- pie Dzirnavām, bet lietus gadījumā- Smiltnieku mājā.

Pieaugušajiem – EUR 1,40 vai EUR 1,00 + 40 venti
Skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 0,60 vai EUR 0,30 + 30 venti
Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1–5 bērni) – EUR 2,80 vai EUR 1,90 + 90 venti

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    i 15.06.2016, 17:32:41

    KĀPĒC šis pasākums nav ierakstīts sadaļā "afiša" ???????
    Jau kuro reizi palaižu garām pasākumu brīvdabas muzejā tikai un vienīgi tāpēc, ka "afišā" nav ne vārda minēts par jebkādu jel esošu tur pasākumu :(((

  • 0
    i 17.06.2016, 05:41:14

    Ņu, redz, nebija tik grūti ;)
    Vakar ierakstīts šis pasākums afišā.
    Gan jau piemirsās! Kam negadās :))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: