14. aprīlī Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansamblis “Saules zvani” (skolotāja Sandra Sproģe) piedalījās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu popgrupu konkursa “No baroka līdz rokam” finālā Rīgā, kur instrumentālo ansambļu jaunākajā grupā ieguva visaugstāko punktu skaitu (47,66 punktus, kas ir viens no visaugstākajiem vērtējumiem šajā fināla konkursā vispār) un izcīnīja 1. vietu.

Savukārt 16. aprīlī konkursā piedalījās Ventspils Centra sākumskolas vokāli instrumentālā grupa „Jautrie draugi”, iegūstot 43,33 punktus un 1. pakāpes diplomu un Ventspils Jaunrades nama grupa „Sweet sixteen”, iegūstot 37,66 punktus un 2. pakāpes diplomu.

Īpaši žūrija uzteica zvanu niansēto un profesionālo sniegumu, kas pārsteidza gan viņus, gan klausītājus. Fināla ziedu buķete bija ļoti krāšņa, jo tajā muzicēja gan koklētāji, akordeonisti, saksofonisti, zvanu ansambļi no dažādiem reģioniem.

Vadītāja Sandra Sproģe izsaka pateicību savu ansambļu dalībniekiem par milzīgo un nesavtīgo darbu programmas sagatavošanā, viņu vecākiem par atbalstu garajos mēģinājumos un Ventspils pilsētas domei par zvanu iegādi, jo bez saņemtā papildinājuma nebūtu iespējama tik niansēta un skaista muzicēšana.

Konkursā startēja labākie ansambļi no Latvijas. Sākot no februāra, konkursa posmi notikuši visā Latvijā, tajā kopumā piedalījušies 1400 jaunieši (no 185 kolektīviem) vecumā no 8 līdz 20 gadiem. Festivālu – konkursu “No baroka līdz rokam” Valsts izglītības satura centrs organizē sadarbībā ar pašvaldībām, pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm.

Konkursa ietvaros tika pārstāvēti seši dažādi žanri – instrumentālie ansambļi, tautas mūzikas ansambļi, akustiskie vokāli instrumentālie ansambļi, popgrupas, džeza ansambļi un vokāli instrumentālie ansambļi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: