2. aprīlī Cesvainē notika Latvijas vokāli instrumentālo ansambļu festivāls – konkurss „Burziņš Cesvainē 2016”, kurā muzicēja 15 grupas. No Ventspils festivālā piedalījās Centra sākumskolas vokāli instrumentālā grupa „Jautrie draugi” (vadītāja Sandra Sproģe) un Jaunrades nama grupa „Who knows how it calls” (vad. Šamils Almakajevs).

Ar daļu no aicinātajām grupām ventspilnieki bija tikušies jau pagājušā gada Skolēnu dziesmu un deju svētkos, muzicējot kopējā koncertā Vērmanes dārzā, kā arī šī gada konkursā „Competition Ventspils Groove”. Grupai „Jautrie draugi” 16. aprīlī vēl priekšā tikšanās Valsts konkursa finālā, kurā spēlēs Cesvaines burziņā iepazītie mūziķi no grupām „Deep Silence” un „Melns uz balta”. Cesvainē visas grupas dienas daļā sniedza atsevišķu pusstundas garu koncertu, kā arī muzicēja noslēguma koncertā.

Grupa „Jautrie draugi” konkursā bija jaunākie, bet koncerta lakā atstāja līdzvērtīgas, vērā ņemamas grupas iespaidu. Grupas „Jautrie draugi” bundzinieks Marks Markuss Ābelītis savas spēles laikā izpelnījās lielas ovācijas un tika nominēts kā labākais bundzinieks, bet pati grupa konkursā ieguva 1. vietu.

Visi atsevišķi nominētie instrumentālisti un grupa „Jautrie draugi” pilnā sastāvā tika uzaicināti septembrī uz virtuozā perkusionista Nila Īles atklāto meistarklasi Rīgā, projekta „Playing For Change Day 2016” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: