Kā katru gadu, arī šajās Lieldienās Piejūras brīvdabas muzejs Ventspilī, Riņķa ielā 2, aicināja šos svētkus svinēt brīvā dabā.

Pavasarī – pumpuru pa pumpuram, asnu pa asnam, ziedu pa ziedam – mostas daba. Izkusušo ledāju ūdeņus aizvadot, kustas avoti, upes un jūra. Kustas katrs asns, zieds un koks. Līdz ar dabu pavasarī mostas arī cilvēks – kustas un priecājas, pavasarim iestājoties.

Lielā diena, Lieldieniņa ir pavisam īpašs laiks, arī saule Lieldienu rītā vispirms trīs reizes šūpojas uz vienu, tad otru pusi. Dažkārt atliek tikai atvērt acis, lai ieraudzītu, kāds skaistums ir visapkārt. Reizēm pietiek tikai doties ceļā, lai piedzīvotu krāšņu prieku.

Baudīt svētku atmosfēru muzejā vilināja ne tikai šūpošanās, olu ripināšana un olu kaujas, bet arī dažādi konkursi, mīklu minēšana, kustīgas izdarības un dabas apcerēšana kopā ar pirmajiem pavasara kustonīšiem.

Par mūziku gādāja muzikālās apvienības Vintāža kvartets, vokāli instrumentālie ansambļi no Ventspils Jautrie draugi unJautrie draudziņi. Bija fotostūrītis, olu ripināšana un meklēšana, trušu dārzs, lēkšana maisos un vēderprieki. 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: