12. februārī Ventspils Jaunrades namā notika vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2016” 1. kārta, kurā piedalījās trīs Ventspils kolektīvi: Ventspils Kultūras centra vokālais ansamblis „Mazā prinča planētas” (skolotājas Anitra Niedre un Rudīte Tālberga), Ventspils Jaunrades nama vokālais ansamblis „Balsis” un Ventspils Centra sākumskolas zēnu ansamblis (skolotāja Rita Vēverbrante).

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija šādā sastāvā: Antra Ziemele - mūzikas skolotāja, Ventspils vispārizglītojošo skolu mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, Ginta Rūse – mūzikas skolotāja, Ventspils Kultūras centra kora “Kaiva” diriģente un Minjona Rebhūna – Ventspils Jaunrades nama akustiskās solo dziedāšanas klases skolotāja.

 

 

Žūrija pirmos divus kolektīvus novērtēja ar augstāko pakāpi, bet zēnu ansamblim piešķīra 1. pakāpi. Līdz ar to visi trīs kolektīvi ir tiesīgi piedalīties Kurzemes reģiona konkursā, kurš šogad notiks 4. martā Liepājā.

 

 

Vokālās mūzikas konkursu „Balsis 2016” organizē Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar pašvaldībām un izglītības iestādēm. Konkursa mērķis ir stiprināt bērnu un jauniešu nacionālo identitāti un popularizēt Dziesmu un deju svētku tradīciju, padziļinot viņu zināšanas par latviešu tautas dziesmu un oriģināldziesmām, sekmējot jauna un mākslinieciski augstvērtīga vokālo ansambļu repertuāra apguvi, kā arī kopt un attīstīt audzēkņu individuālās muzicēšanas prasmes un mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas, nodrošinot iespējas uzstāties un pilnveidot skatuvisko pieredzi, dalībnieku radošās spējas, emocionālo un intelektuālo attīstību.

 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: