Sagaidot vasaras saulgriežus,  laiku, kad svinam vasaras pilnbriedu un spēku, izvērtējam iepriekš piedzīvoto un radīto, izsapņojam nākotnes sapņus, Ventspils bibliotēkā notiks ielīgošanas pasākumi un radošās darbnīcas.

18.jūnijā plkst. 18.00 Galvenā bibliotēka aicina uz sadziedāšanos ar Māru Branti un viņas dziedošo saimi “Saules ceļš” no Jūrmalas. Savukārt plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā Jāņus ielīgos folkloras kopa “Pūnika” no Popes.

19.jūnijā plkst. 16.00  jauktais koris “Līvzeme” kopā ar gāliņciemniekiem pulcēsies vietā, kur pavisam drīz sliesies jaunā Gāliņciema bibliotēka. Šeit būs gan ugunskurs, gan siers, gan dziesmas un jautrība. Pasākumu vadīs Liesma Lagzdiņa- stāstniece no Kuldīgas.

Mazie bibliotēkas apmeklētāji radošajās darbnīcās 18.jūnijā plkst. 14.00 Bērnu bibliotēkā un 15.30 Pārventas bibliotēkā varēs apgūt zināšanas, kā gaidāmi vasaras saulgrieži.

Bet tie, kuri ir apņēmības pilni paši pagatavot mielastu svētku galdam, iedvesmai var izmantot materiālus no rakstnieka Andra Kolberga dāvinātās 20.gs. 1.puses žurnālu kolekcijas un Ventspils bibliotēkas seno grāmatu  fonda, kas apskatāmi literatūras izstādē “Nav vienam siers sasiets, otram alus padarīts…” Galvenajā bibliotēkā. 

biblioteka.ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: