Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī divas dienas notika bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis 2015.

Apskati foto!

 

Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pilī jau divpadsmito gadu ieradās  viduslaiku cienītāji un cīnītāji, lai divas dienas piedalītos turnīrā Lilium Vindaviensis 2015, kurā tika izvēlēts visveiklākais un cēlākais bruņinieks un ieroču nesējs.

 

 

Pirmajā dienā pilī sākās bruņinieku turnīrs, bet pils pagalmā viesus izklaidēja Baskāju cirks, ko varēja ne tikai vērot, bet arī paši izmēģināt. Par 14.–15. gs. skarbo noskaņu rūpējās Brālis Ivars ar Piltenes mazbrāļiem, kalējs Jakubovskis liedināja aproces un rotas, podnieks ļāva izmēģināt kājas virpu, bet laikam atbilstošas darbnīcas un lielo Allium ampeloprasum L (puravu) zupu gādāja Ventspils muzejs. Diena noslēdzās ar Trakulas koncertu un kopīgām 3 pret 3 cīņām pils priekšā.

 

Otrās dienas āra pagalmā notika ieroču nesēju turnīrs un visas dienas garumā sendienu noskaņu un dažādas rosības varēja baudīt pils pakājē, kur līdztekus rotām, rūceņiem, iluminācijām (viduslaiku grāmatu ilustrācijas) un rozēm priekš sirds varēja pārbaudīt savu atjautību viduslaiku spēlēs, ieklausīties Trakulas mūzikā un piedalīties salmu buhurtā (kopīgā cīņa).

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: