Trešdien, 6. maijā 19.00  Ventspils Pārventas bibliotēkā muzicēs saksofonists Kristaps Vanags un koncertmeistare Māra Upmace.

K. Vanags ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēknis un šobrīd gatavojas absolvēt skolu, bet plašāka publika ar viņu iepazinās šova Radīti mūzikai 2. sezonas raidījumos. Jaunā mūziķa plašo redzesloku apliecina gan spēja īsā laikā apgūt un iedzīvoties daudzveidīgos tēlos krasi atšķirīgos stilos no Vīnes klasikas līdz laikmetīgajai mūzikai, gan iegūtais bakalaura grāds vēsturē. K. Vanags 2014. gada rudenī sniedza pirmos solo koncertus Jūrmalā un Tukumā un regulāri uzstājas dažādu kolektīvu sastāvā, kā Jūrmalas saksofonu kvartets, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris un citi. Saksofona spēli Jūrmalas Mūzikas vidusskolā viņš apgūst pie Daigas Solovjovas, Ventspils Mūzikas vidusskolas 2010. gada absolventes.

Koncertā dzirdēsim krāsainus un temperamentīgus 20., 21. gadsimta komponistu skaņdarbus – poļu autora R. Mučinska Sonāti saksofonam un klavierēm, spāņu skaņraža P. Ituraldes Grieķu svītu –, kā arī divus latviešu komponistu darbus – N. Gothama Ugunsspēles un 2. daļu no J. Ivanova Čellkoncerta.

Ieeja bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: