Laikraksta „Ventas Balss” piektdienas numura ziņās par rindām uz izmeklējumiem, Reisa busiņiem Ukrāinā  un sprādzienbīstamiem priekšmetiem Ventspilī.

AKTUĀLI

Iespēja smelties idejas Lieldienām

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā kopš šodienas apskatāma mākslas zinātnieces Jeļenas Forstes olu kolekcija.

 

Reisa busiņš ripo ārpus Latvijas

Kāds vērīgs ventspilnieks internetā ievietojis bildi, kurā redzams Ventspils reisa mikroautobuss kursējam Ukrainas ielās.

 

Par rindām un bezmaksas izmeklējumiem

Ventspils poliklīnika šonedēļ rīkotajā iedzīvotāju Informācijas dienā sanākušos informēja par rindām un diagnostikas izmeklēšanas iespējām.

 

Atrod sprādzienbīstamu artilērijas lādiņu

Vakar Ventspilī atrasts sprādzienbīstams priekšmets un lādiņu šķembu fragmenti – Otrā pasaules kara liecinieki.

 

Ventspilī jau plaukst krokusi

Pirmās pavasari savos ziedu zvanos iezvana sīpolpuķes. Acīgākie ventspilnieki jau būs pamanījuši košos krāsu laukumiņus, ko krokusi iekrāsojuši pie pilsētas domes un apaļajās dobēs pie Ziedu gotiņas. Tomēr ar vislielāko nepacietību tiek gaidīts pirmais puķu uznāciens rekonstruētajā Lielajā laukumā.

 

Novada teritorijā brauc bez maksas

Politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki arī reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos sabiedriskajā transportā var braukt par brīvu.

 

SPORTS

 

Klāt kārtējais futbola pavasaris

Jau rīt pirmo maču Latvijas futbola Virslīgas jaunajā sezonā aizvadīs čempionvienība FK Ventspils, viesos tiekoties ar komandu Metta/LU. Šogad par valsts medaļām cīnīsies vien astoņas komandas, taču tas nebūt nenozīmē, ka arī intriga kļuvusi mazāka.

 

Baltijas pusfināla pirmajā puslaikā +25

BK Ventspils uz Baltijas Basketbola līgas pusfināla atbildes spēli Tartu dosies ar25 punktu pārsvaru, taču svinības par teju vai jau iekaroto finālu komandā vēl nav sākušās – uzvarēts faktiski ir tikai pirmais puslaiks.

NOVADĀ

 

Panākumi mājturības olimpiādē

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz Ventspils 1. ģimnāzijas un Popes pamatskolas audzēkņi guvuši lielisku rezultātus atklātajā mājturības olimpiādē un mājsaimniecības olimpiādē. Panākumi arī Ugāles vidusskolas zēniem.

Skolotāja darbā ir dota brīvība

INTERVIJA

 

Izmācījusies par optometristi, ANDA PRIEDĪTE darbu Piltenes vidusskolā pirms četriem gadiem sāka kā Iespējamās misijas skolotāja. Tagad viņa fiziku māca arī Tārgales pamatskolā. Anda atrod laiku arī elektronikas studijām Ventspils Augstskolā un mežraga spēlei pūtēju orķestrī.

BRĪVBRĪDIM

Digitālais vājprāts

 

Drīzumā jūsu tējkanna sāks dziedāt un ledusskapis – runāt.

Tāds internets, kādu mēs to lietojam un zinām šobrīd, drīzumā izzudīs, Pasaules ekonomikas forumā Davosā paziņoja tehnoloģiju milža Google vadītājs Ēriks Šmits.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: