Ventspils Amatu mājā sestdien, 28. februārī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 smaržos kafija, un visi amatnieki tiks pie savas kafijas tases un stāsta par tās vēsturi.

Nekādā gadījumā neatkārtosies 18.gs., kurā Ventspils amatnieki nedrīkstēja savās kāzās pasniegt konfektes un želeju, kā arī vairāk par 15 pudelēm franču vai Mozeles vīna, bija jāatturas arī no šokolādes un kafijas piedāvāšanas viesiem vai to likšanas galdā. (no Ventspils 1748. gada policijas nolikuma, tulk. V.Kvaskova). Diezin vai tā bija zīļu vai cigoriņu kafija, mielošanos ar kuru stingri pieskatīja cienījamā Ventspils rāte.

Vēsture arī stāsta, ka kafija tika atklāta kādā no Etiopijas provincēm, kur  kāds gans Kladi ieraudzīja, ka viņa kaza, apēdusi kafijas koka augļus un lapas, sāk draiskoties.

Amatu mājā sestdien viesosies Kandavas novada muzejs un Amatniecības centrs, kas apmeklētājiem piedāvās ozolzīļu kafiju, kā arī pastāstīs par tās vēsturi un izspēlēs galda spēli “Spēks no ozolzīles”. Tiem, kas vēlas uzzināt par kafijas izmantošanu skaistumkopšanā, tiks piedāvātas receptes no pirtnieces krājumiem, arī par to kā kafiju izmanto pirts procedūrās stāstīs Līga Reitere.

Sestdien Amatu mājā notiks arī jaunas darbnīcas prezentācija – Apdruku darbnīca, kurā Tautas kafijas svētkos būs iespēja tikt pie savas daiļi nodarinātas servjetes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: