Ziemassvētku labdarības koncertā LTV 1 programmā 20. decembrī plkst. 21.15 izskanēs Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēknes Annas Doniņas sarakstītā dziesma „Nepaej garām”. Dziesma ir kļuvusi par šīs labdarības akcijas himnu.

Latvijas Bērnu fonda un Latvijas Televīzijas kopīgi organizētās akcijas „Nepaej garām!” mērķis ir atbalstīt no vardarbības cietušus bērnus un ģimenes.

Koncertu atklās ar akcijas himnu „Nepaej garām”, kuru izpildīs Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkne, soliste Patrīcija Anna Doniņa, kura ir arī šīs dziesmas vārdu autore. Viņa dziedās kopā ar Ginta Krievkalna vokālās studijas „Zvaigžņu sala” kori. Mūzikas autors labdarības akcijas himnai ir Kristaps Krievkalns.

Koncertā piedalīsies komponists Raimonds Pauls un solists Zigfrīds Muktupāvels, vokālā grupa „Kolibri”, TDA „Dzintariņš”, Leļļu teātra aktieri, dziesminieks Kārlis Kazāks, „Grey Velvet trio”, komponists Jānis Lūsēns, soliste Ance Krauze, Rīgas Gospeļkoris. Akciju vadīs Uģis Joksts.

Labdarības koncertā bērni no maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, bērni ar īpašām vajadzībām, kā arī bāreņi no visas Latvijas noskatās iemīļotu mākslinieku uzstāšanos un saņem rūķu sarūpētu dāvanu. Daudzām ģimenēm tā ir vienīgā bezmaksas iespēja apmeklēt kādu kultūras un atpūtas pasākumu visā gada garumā un sajust šo labestības, mīlestības, sirds siltuma un brīnumu laiku.

Himnas vārdi:

Nepaej garām aizlauztam asnam,

Apstājies, lūgšanās cerību dod.

Pacel to pretī dzīvības staram,

Siltajās plaukstās sasildot.

Nepaej garām, tu esi burvis,

Nāc un atver balto dvēseļu durvis,

Aiz kurām skan smiekli, actiņas mirdz!

Vai jūti, cik strauji pukstēt sāk sirds?

Nepaej garām smeldzošai sāpei,

Kas dziļi mazajā sirsniņā gail.

Atnes brīnumu eņģeļu vēju,

Kura vēsmās no liesmas nav bail.

Nepaej garām, ja kāds Tevi lūdz,

Nelūgtais bieži vien mīļāks kā lūgts.

Nepaej garām, to mirkļu nav daudz,

Kuros pateikties Dievam ir ļauts...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: