Sestdien, 13. decembrī, plkst. 17.00 Livonijas ordeņa pilī uzstāsies pasaules mūzikas grupa Nepieradinātā Folka Orķestris.

Vairākus gadus, apzinot dažādus pasaules muzicēšanas veidus, radošā mūziķu apvienība iekļauj savā muzicēšanas stilā savstarpēji krasi atšķirīgas melodijas un ritmus - sākot ar afrikāņu, ķīniešu, melanēziešu un beidzot ar tuvāko tautu - latviešu, igauņu, krievu – motīviem. Tāpat mūziķi rada savu - nepieradināto folku, kurā uzsvars likts nevis uz atsevišķu tautas mūzikas veidu izpēti, bet gan to savienošanu kopīgā fantāzijas plūsmā.

Nepieradinātā Folka Orķestris balsta savu muzikālās izteiksmes arsenālu uz akustiskiem (dabiskiem) instrumentiem – koncertā skanēs flauta, ģitāra, akordeons, bungas, ukulele, stabules u.c., kuriem pievienojas kontrastējoši taustiņinstrumentu un pašdarinātā terminvoksa radinieka slīdskaņa tembri.

Plašo instrumentu klāstu spēlēs filozofs un mūziķis Andrejs Grimms, ērģelnieks un plaša mūzikas spektra pazinējs Jānis Pelše, kā arī četri jauni talantīgi cilvēki - Klāss Reinis Dzirkalis, Kristaps Grīnbergs, Katarīna Ignatoviča un Līva Upīte. Gaidāmajā koncertā Livonijas ordeņa pilī orķestrim pievienosies perkusiju meistars Nils Īle, skaņu režisēs Aivars Vaišļa.

Nepieradinātā Folka Orķestris koncertējis festivālos Rīgas ritmi, Porta, Bildes u.c., kā arī vadošajos folkfestivālos Igaunijā un Lietuvā. Šā gada maijā grupa pieteica sevi festivālā The Great Escape Anglijā.

Šogad augustā kultūras menedžmenta Lauska paspārnē klajā nācis albums Antarktīda kūst - himna cilvēku un tautu draudzībai ar dziļi ekoloģisku saturu, atklājot strīdu un karu bezjēdzību kopējās sajūtas "planēta - mūsu mājas" priekšā. Par to liecina arī skaņdarbu nosaukumi Tilti sapņo par bezgalību, Home, Kalns, no kura var redzēt visu pasauli, u.c. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja šo albumu arī iegādāties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: