Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī 20. jūnijā notika ceļojošās fotoizstādes „Japānas metamorfozes. Pēc kara” atklāšana, bet publiskai apskatei izstāde būs pieejama no 21. jūnija.

Ventspils ir vienīgā vieta Latvijā, kur izstāde ir apskatāma ceļā starp Poliju un Lietuvu. Izstāde tapusi sadarbībā ar Japānas vēstniecību un Japānas fondu.

Japānas fonds kopš savas dibināšanas (1972), darbojies vairākās jomās- mākslas un kultūras apmaiņas projektos un japāņu valodas studiju un izglītības jomā. Izstādē, kas ir viens no Japānas fonda inspirētajiem projektiem, eksponēti 11 pēckara vadošo Japānas fotogrāfu 123 darbi, kas tapuši laikā no 1945. gada līdz 1964. gadam. Autori- Hiroši Hamaja, Tadahiko Hajaši, Takejoši Tanuma, Kens Domons, Ihejs Kimura, Šigeiči Nagano, Kikudži Kavada, Jasuhiro Išimoto, Ikko Narahara, Šjomejs Tomacu un Eiko Hosoe. Apjomīgā izstāde rada ieskatu melnbaltās fotogrāfijas jomā Japānā un sabiedrības attīstībā šo 20 gadu laikā, kad tā piedzīvojusi strauju dzīves līmeņa kāpumu. Izstādes kuratori ir Tcuguo Tada (Tsuguo Tada) un Marks Fostels (Marc Feustel). Fotoizstādi papildina informācija angļu un latviešu valodā par autoriem un izstādes ieceri, kā arī visu minēto autoru katalogi un informatīvie bukleti izstādes apmeklētājiem.

Izstāde Ventspils muzejā būs skatāma līdz 3. augustam.

Apskati foto no izstādes atklāšanas pasākuma!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: