Nedēļas nogalē Livonijas ordeņa pils pagalmā notika tradicionālais bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis

Bruņinieku turnīrā Lilium Vindaviensis (Ventas Lilija) seno cīņu klubi no tuvienes un tālienes sacentās spēkā un iznesībā, stingri ievērojot 14.-15.gs. cīņas tehnikas un bruņojuma nosacījumus.

Līdzās bruņiniekiem darbojās arī aproču darinātāji, podnieks ar laikam atbilstošu virpu, tika vārīta puravu zupa lielajā pils katlā, notika rosība pie loku darinātājiem un Rīgas papīra meistariem.

Sestdien, 7. jūnijā, notika divi turnīri – viens bruņiniekiem, otrs lokšāvējiem. Turnīri iesākās un turpinājās ar muzikālām pauzēm. Pacietīgākie apmeklētāji varēja apbalvot sevi ar noslēguma kaujas – buhurta vērošanu piecos pievakarē.

Apskati foto!

Svētdien, 8. jūnijā, laiks turpināja ritēt nesteidzīgā mierā un programmā bija arī kas jauns – ieroču nesēju sacensības. Līdztekus šīm sacensībām notiks arī bruņu un bruņojuma parāde, kā arī pirmā kopējā cīņa – buhurts. Lilium Vindaviensis 2014 noslēgumā bija iespēja izkustēties arī apmeklētājiem, jo uz pils terases notika salmu buhurts, kurā ar salmu maisiem varēja izvicināties ikviens interesents.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: