Latvijas modes festivāla “Riga Fashion Mood” ietvaros, no 3. līdz 12. maijam teātra namā “Jūras vārti” ikviens interesents laipni aicināts novērtēt latviešu modes un mājas lietu dizaina zīmolu veikumu, apskatot izstādi “Latvijas dizains Latvijai”.

Izstādes svinīgā atklāšana notiks 9. maijā plkst. 18.00.

 

„Latvijas dizains Latvijai” ekspozīcijā būs redzamas fotogrāfijas ar sabiedrībā cienītām un atpazīstamām sievietēm, kuras tērpjas Latvijas modes dizaina tērpos. Izstādīto fotogrāfiju papildinās katras sievietes personisks stāsts par Latvijas modi un kādu ar to saistītu notikumu. Fotogrāfijās redzēsim Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri, uzņēmēju Ilzi Jurkāni, mākslas galerijas „Putti” īpašnieci Agitu Putāni, žurnāla “Pastaiga” redaktori Initu Saulīti - Zanderi, Latvijas Modes palātas vadītāju Ditu Danosu, pasākumu organizatori Gundegu Skudriņu, raidījumu vadītāju Adrianu Rozi, aktrisi Dārtu Daneviču, t/c “Spice” vadītāju Ivetu Lāci, juristi Lieni Stūraini un gleznotāju Viju Zariņu.

Otrā ekspozīcijas daļa veltīta Latvijas dizaina zīmoliem, izceļot mājas lietas un aksesuārus. Redzēsim tādus zīmolus kā „FeltStyle”, „Latvian Lights”, „Munio Candela”, „Purpurs”, „3 wind knots”, „Piebalgas porcelāns”, „An & Angel”, „Buduart”.

 

“Ar šo izstādi vēlamies parādīt, cik dažāds ir latviešu dizains un cik personiski notikumi un stāsti var ar to saistīties. Mode ir ne tikai apģērbs, tā ir arī attieksme un piedzīvojums. Domāju, ka vietējo dizaineru izstrādājumu lietošana ikdienā ļauj ikvienam nostiprināt saikni ar latvisko identitāti, nepazaudējot iespēju būt mūsdienīgam un modernam,” stāsta Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa, “Riga Fashion Mood” un izstādes “Latvijas dizains Latvijai” organizatore.

Izstādi “Latvijas dizains Latvijai” organizē Latvijas Modes palāta sadarbībā ar SIA “Kurzemes Filharmonija”.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: