Galvenā Latvijas drošības problēma ir valsts enerģētiskā atkarība no gāzes piegādātāja un alternatīvu enerģijas avotu neesamība, šodien preses konferencē sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Diemžēl šobrīd ir tāda situācija, ka kādam var rasties maldīgs priekšstats, ka 150 vai 200 amerikāņu karavīri var aizstāvēt Latvijas drošību un neatkarību. Tas viss ir blēņas," ironizēja Lembergs. "Galvenā Latvijas problēma no drošības viedokļa ir tā, ka Latvija faktiski enerģētiski ir atkarīga no viena piegādātāja."

"Šobrīd nav pamata runāt, ka šis piegādātājs būtu šaubīgs, bet vienmēr viens piegādātājs jebkurai, pat nelielai, ražotnei ir slikti. Ventspilī visām būtiskajām ražotnēm un termināļiem ir divpusēja barošana. Diemžēl Latvijai tādas nav, kaut gan valstij vajadzētu trīspusēju, četrpusēju, piecpusēju barošanu," norādīja Lembergs.

Ja kādu ekonomisko sankciju rezultātā sekotu atbilde no Krievijas un "Gazprom" pārtrauktu gāzes piegādi Latvijai, tad mūsu valstij gāzes paliktu tikai tik daudz, cik Inčukalna gāzes krātuvē. "Pēc tam gāzes vairs nav, līdz ar to nav arī elektrības," norādīja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: