Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā Ziemassvētku laiks jau vairākus gadus ir īpašs, jo tieši tad visas pilsētas mīlulis Mazbānītis tiek izrotāts lampiņu virtenēm un viens brauciens bez maksas vilcieniņā tiek dāvināts katram svētku apmeklētājam.

Šogad Mazbānīša Ziemassvētki notiks 22. decembrī no plkst. 13.00 līdz 16.00 Piejūras brīvdabas muzejā.

 

Kad caur īsās ziemas dienas krēslu, priecīgām gaismām zibot, iznirst Mazbānīša lokomotīve, pat tiem, kas vēl šaubījušies, top skaidrs, ka svētki ir ieradušies! Un svētkus Piejūras brīvdabas muzejā prot svinēt - ar dārzeņiem izrotātu eglīti, Zeķu ciema Bānīti, ar Viltīgo Lapsu, ar Zaķi par zaķi vilcieniņā, ceptām pankūkām, un līksmu vizināšanos kamanās vai zirdziņa mugurā. Mazbānīša Ziemassvētkos piedalīsies Smiltiņu ģimene, kura ceps pankūkas, Peldeķa saime ar gada nogalei svarīgo nākotnes zīlēšanu, bet visus ar Čigāntēva un Čigānmātes tēliem un Sniegavīra atrakcijām iepriecinās Ugāles amatierteātris.

 

Kad svētku rosība sāks rimties, plkst. 15.00 apmeklētāji tiek gaidīti Lielirbes baptistu baznīcā uz Ziemassvētku dziesmu koncertuzvedumu, kurā uzstāsies Ventspils 4. vidusskolas audzēkņi, diriģente Regīna Laure.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: