Šodien plkst. 18:00 teātra namā „Jūras vārti” ar Ventspils Big Band koncertu tiks atklāta ikgadējā rudens koncertu sesija „Garšvielas”.

Koncerta programmā iekļautas pasaulslavenā saksofonista, komponista, aranžētāja Boba Mintcera (Bob Mintzer) un talantīgā latviešu jaunās paaudzes komponista Ritvara Garozas oriģinālkompozīcijas.

 

Ritvars Garoza ir viens no latviešu jaunās paaudzes komponistiem, aranžētājiem un pianistiem, kura daiļradē īpaša vieta atvēlēta bigbenda mūzikas kultūrai. Ritvara stilu viennozīmīgi raksturo melodisms, kas balansē starp latviskumu un džezam raksturīgām intonācijām. Katrs skaņdarbs ir kā neatkārtojama, skaņu glezna, kurā tiek atspoguļoti ikdienas dzīves neikdienišķie notikumi. Ņemot vērā tematiku un mūzikas valodu, komponista stilu varētu dēvēt arī par ikdienas romantismu. Tēli, iedvesma, noskaņas gūtas šeit pat Latvijā, un, iespējams, veido jaunu paragrāfu latviešu mūzikas vēstures bigbendu mūzikas sadaļā.

 

Īpaša sadarbība komponistam izveidojusies ar Ventspils Big Band. Koncertā „Secret Heroes” tiks pirmatskaņoti vairāki skaņdarbi bigbendam, kā arī skaņdarbs "Without The Present", no City Jazz Bigband diska "Introducing the Band", kas pagājušajā gadā ieguva balvu, kā labākais džeza albums.

 

Izcilais aranžētājs, komponists un saksofonists Bobs Mincers ar bigbendu mūziku saistīts jau kopš 70tajiem, kopā ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Tito Puente, Badijs Ričs, Žako Pastoriusu, Kurts Ellings u.c. Komponists jau vairāk kā 25 gadus darbojas izglītības jomā, attīstot un iedvesmojot jaunos džeza talantus (ASV - Manhetenas skolā, Ņujorkā). Studentu bigbendi gadu no gada iestudē viņa kompozīcijas, un arī Ventspils mūzikas vidusskolas bigbends nav izņēmums.

 

„Garšvielas” Ventspilī notiks jau trešo reizi. Aicinot iepazīt pasaules kultūru dažādību,mūzikas cienītājiem tiks piedāvāti četri ļoti atšķirīgu mākslinieku priekšnesumi. No 21. novembra līdz 7. decembrim teātra namā „Jūras vārti” viesosies mūziķi no Ungārijas un Francijas, kā arī no eksotiskajām Āfrikas valstīm – Mali un Burkina Faso. Neizpaliks arī pašmāju muzikālo apvienību un individuālo izpildītāju sniegums.

 

Koncertu sesijas organizators ir SIA „Kurzemes filharmonija”, kas Ventspils, kā arī visas Latvijas klausītājiem piedāvā augstvērtīgus muzikālos priekšnesumus. „Garšvielu” ietvaros pilsētā pie jūras koncertējis ne viens viens pasaules līmeņa mākslinieks. 2012. gadā teātra namā „Jūras vārti” uzstājās mūziķis Kilema no Madagaskaras un ekstravagantais somu multimākslinieks Džimijs Tenors. Savukārt 2011. gadā klausītāji izbaudīja populārās franču grupas „Deep Forest” koncertu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: