Rudens koncertu sesijas „Garšvielas” ietvaros, 7. decembrī plkst. 19:00 teātra namā "Jūras vārti" koncertēs grupa „Airtist” (Ungārija), izpildot savdabīgu, enerģētiski uzlādētu bītboksa un etno mūzikas programmu.

Grupā, kas dibināta 2006. gadā, darbojas Markus Meurer – austrāliešu nacionālā instrumenta didgeridoo spēlētājs, Áron Szilágyi – mūziķis, kurš spēlē varganu un ir Starptautiskās varganu apvienības valdes loceklis, kā arī bītboksa virtuozs un vairākkārtējs Ungārijas bītboksa čempions Döme.

 

Savas pastāvēšanas laikā, mūziķu apvienība piedalījusies dažādos festivālos un mūzikas pasākumos – “Sziget Festival” Budapeštā, “Namaste” Ibizā, “RhythmTree Fest and Bestival” Lielbritānijā, “Boom Fest” Portugālē, “Parkhause and Didge’n’Bass” Lielbritānijā, “La Machine du Moulin Rouge” Francijā un daudzos citos.

 

Lai gan “Airtist” radītās kompozīcijas atgādina elektronisko mūziku, tomēr skaņas veidošanai tiek izmantots tikai gaiss, atbilstoši mūzikas instrumenti un balss.

 

Paši mūziķi par sevi saka: “Mūsu mērķis ir radīt vienkāršu deju mūziku, izmantojot vissenākos instrumentus un pamatelementu – gaisu. Mēs radām mūziku, kas izklausās kā elektroniskā, tomēr šādā pat veidā to varēja atskaņot jau pirms tūkstošiem gadu”.

 

Ventspils koncerta apmeklētājus sagaida arī citi muzikāli pārsteigumi, par kuriem tiks informēts.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: