Nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā pakāpeniski pazemināsies un naktīs vietām noslīdēs zem nulles, tāpēc sinoptiķi prognozē, ka atsevišķos rajonos gaidāms arī sniegs.

Gan nedēļas nogalē, gan arī nākamajā nedēļā būtiskas laika apstākļu izmaiņas netiek prognozētas. Svētdien lietus gaidāms vairs tikai atsevišķos rajonos, tomēr gaidāma dienvidrietumu vēja pastiprināšanās, kas jūras piekrastē sasniegs vētras spēku no 20 līdz 24 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs plus 5, plus 9 grādu robežās.

Darba nedēļas laikā pakāpeniski kļūs vēsāks un naktīs gaisa temperatūra pazemināsies zem nulles, nokrišņi gaidāmi salīdzinoši retāk. Ņemot vērā, ka siltās gaisa masas būs atkāpušās uz dienvidiem, ievērojami pieaugs varbūtība, ka ne vien līs lietus, bet atsevišķos rajonos gaidāms arī slapjš sniegs. Kopējais nokrišņu daudzums gan nebūs liels.

Pierimstot vējam, naktī uz pirmdienu un otrdienu termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz nullei, mīnus 3 grādiem, arī dienas laikā gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 3, plus 8 grādiem.

Otrdien dienā gaidāma dienvidu, dienvidrietumu vēja pastiprināšanās, brāzmās piekrastes rajonos sasniedzot 15-18 metrus sekundē. Līdz ar to gaiss atkal kļūs par vienu līdz trim grādiem siltāks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: