9. oktobrī plkst. 19.00 Valmieras Drāmas teātris Ventspils skatītājiem piedāvās Oļģerta Krodera režisēto izrādi "Mākoņains, iespējams skaidrosies”.

Kā izrādi raksturo tās autore Evita Sniedze – tās žanrs ir "dīvains klasesbiedru salidojums".


Absolventu salidojums atklāj sabiedrību šķērsgriezumā, jo tā ir iespēja vienuviet sapulcināt visdažādākos cilvēkus, ko reiz saistījusi skola, bet dzīve izmētājusi uz visām debess pusēm. Pie skolotājas Dārtas (Ligita Dēvica) sabrauc reiz audzinātā klase: pašas meita Liesma (Ilze Pukinska), Tālis (Ģirts Rāviņš), kurš viņai reiz nesis ziedus, Modris (Januss Johansons), kurš sapņojis kļūt par ārstu, un arī vienīgais klases pāris – Mudrīte (Regīna Devīte) un Hermanis (Aigars Vilims). Ikviens ir spiests atcerēties sevi jaunībā un izvērtēt, cik vērtīgs bijis noietais ceļš. Atmiņas un salīdzinājumi nav iepriecinoši.

"Šīs lugas varoņu raksturos atklājas tas, kas kopīgs visai latviešu nācijai, – spēja no normāla stāvokļa slīdēt aizvien zemāk, kā saka, 'līdz gruntij'," apgalvo Oļģerts Kroders. "Tas ir tāpēc, ka cilvēkiem nav spēka turēties pretim grūtībām un šķēršļiem."

Pārējās lomās: Māra Mennika, Ingus Kniploks, Skaidrīte Putniņa, Juris Laviņš, Rihards Rudāks vai Agris Māsēns.


Izrādes telpu un tērpus radījuši mākslinieki, kas jau daudzkārt piedalījušies Oļģerta Krodera izrāžu tapšanā, - scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis un kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone.

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: