Pēc Igaunijas Tautu apvienības un Tallinas pilsētas centra administrācijas ielūguma Ventspils lībiešu ansamblis „Rāndalist” piedalījās XXXII Tallinas Vecpilsētas dienās.

Ventspils lībiešu ansamblis „Rāndalist” Tallinas Vecpilsētas dienu svinību laikā sniedza vairākus koncertus. Pirmais no tiem notika Tallinas Bastiona dārzā, kur ventspilnieces uzstājās kopā ar Latviešu Nacionālās kultūras biedrības Igaunijā folkloras kopu „Rēvele”.

 

Ventspils lībiešu ansamblis uzstājās arī Tallinas Rātslaukumā, kur stundu garā koncertā dziedāja dziesmas un lasīja dzeju lībiešu valodā. Koncertu muzikālo pavadījumu ansamblim nodrošināja Rasma un Kaspars Petmaņi, kuri, spēlējot vijoli un akordeonu, ne tikai nodrošināja krāšņu muzikālo noformējumu, bet arī uzņēmās ansambļa vadītāju lomu.

 

Abos koncertos Ventspils lībiešu ansambļa „Rāndalist” sniegums bija klausītāju novērtēts, kā arī atzinīgus vārdus izpelnījās dziedātāju krāšņie lībiešu tautastērpi.

 

Ventspils dziedātājas laipni tika uzņemtas pieņemšanā Latvijas vēstniecībā Igaunijā, kur viņas nodeva sveicienus no Ventspils Latvijas vēstniekam, sniedza nelielu koncertu vēstniecības darbiniekiem un atstāja ierakstus vēstniecības viesu grāmatā.

 

Tallinas Vecpilsētas dienu laikā lībiešu ansambļa „Rāndalist” dziedātājas viesojās Latviešu Nacionālās kultūras biedrības Igaunijā folkloras kopas „Rēvele” vadītājas Lauras Šmidebergas radošajā darbnīcā, kurā Laura gatavo autentiskas stikla krelles, kuras 11. - 12. gs nēsājušas lībietes, kā arī citas stikla rotas.

 

Par iespēju uzstāties koncertos Tallinā Ventspils lībiešu ansambļa „Rāndalist” dziedātājas saka vislielāko paldies Ventspils pilsētas domei – īpaši Ilzei Buņķei, Kultūras centram – īpaši Valdai Gulbei un Gundegai Buķelei, kā arī Latviešu Nacionālās kultūras biedrībai Igaunijā - īpaši Laurai Šmidebergai un Jurim Žīguram.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: