8. jūnijā plkst. 13.00 Galvenajā bibliotēkā notiks Māra Lindes jaunās grāmatas "Osmaņi" atvēršana.

"Osmaņi" ir sērijas "Citādā vēsture", kas aizraujoši vēsta par notikumiem un periodiem pasaules vēsturē, 13. grāmata. Pasākumā piedalīsies autors un folkloras kopa "Laipa".


Vēsturē vēl ir daudz nezināmu, neizprastu un slēptu jautājumu, kurus grāmatā "Osmaņi", balstoties uz brīvi pieejamiem avotiem, hronikām, paskaidrojumiem un ziņām, risina Māris Linde.


Māris Linde savu pirmo stāstu uzrakstījis 1962. gadā, tikko beidzis vidusskolu, uz drauga atrastas un uzdāvinātas vēl kara laika vācu rakstāmmašīnas. Turpinājis rakstīt arī dienot armijā, bet tad sekojis pārtraukums līdz pat 1984. gadam, kad atgriežoties Aizputē, atsācis rakstīt. Tapuši vairāki romāni, kuri gan netika izdoti, jo "neatbilda padomju dzīves īstenībai" - tā skanēja izdevniecības atbilde.


Atklātībā Lindes publikācijas sāka parādīties tikai 90. gados. Rakstnieka darbu pamatā ir patiesi notikumi un vēsturiski fakti. Darbus radot, autora mērķis ir iedrošināt lasītāju pašam ķerties pie vēstures notikumu noskaidrošanas, pārdomāšanas un pierādījumu meklēšanas, kas galu galā var veidot nezināmā atrisinājumu.


Ieeja uz pasākumu ir bez maksas. Būs iespējams iegādāties arī jauno grāmatu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: