Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Rīgā notika Latvijas Muzeju biedrības rīkotās Starptautiskās muzeju dienas svinības.

Jau trešo gadu pēc kārtas tika pasniegtas arī Latvijas Muzeju biedrības balvas par sasniegumiem muzeja darbā. Balvas tika pasniegtas vairākās nominācijās - Gada ieguldījums nacionālo vērtību ( krājuma) saglabāšanā 2012’, Ģimenei draudzīgākais muzejs 2012’, Gada ekspozīcija 2012’, Gada publikācija (monogrāfija, filma u.c.) 2012’ un Mūžizglītības projekts muzejā 2012’.

 

Ventspils muzejs piektdien saņēma godpilno Muzeju biedrības balvu - Gada ekspozīcija 2012’ par Livonijas ordeņa pils 2. stāva ekspozīciju Ventspils pilsēta un novads vēstures ritumā zem dažādām varām. Kopš 2012. gada 2. augusta Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pils ir pilnībā atvērta apskatei un piedāvā iepazīt astoņas jaunas ekspozīciju telpas, tostarp, senāko baznīcas telpu Kurzemē – Kapelu, kas no 14.gs. kalpojusi dažādām konfesijām, aiz apmetuma slāņiem atklātajiem retajiem iesvētīšanas krustiem un 20. gs. 20. gadu pianolu, nelielo, bet eleganto Viesu istabu, kurā greznojas Baltijā lielākā Kurzemes un Zemgales hercogistes monētu kolekcija, manierisma laika podiņu krāsns un restaurācijas laikā atklājies pārsteigums - krāsains logailas gleznojums. Pils otrajā stāvā skatāma plašā Kapitula zāle ar 17. gs. karšu oriģināliem, kuros pasaules neatklātajos nostūros mitinās jūras briesmoņi.

 

Visus jaunās ekspozīcijas nozīmīgos atklājumus katrs apmeklētājs var piedzīvot pats, var izmantot digitālo ekspozīciju kā palīglīdzekli un ir gaidīts viesis muzejā, kas atvērts ik dienas no plkst. 10:00 līdz 18:00 (slēgts - pirmdienās), bet piektdien, 31. maijā, pieskaņojoties pastaigai Iznāc vakara gaismā, Livonijas ordeņa pils (Jāņa ielā 17) un Amatu māja (Skolas ielā 3) būs atvērtas līdz pat plkst. 19:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: