22. aprīlī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā koncertā Stroks un tango, valši un romances skanēs Antas Eņģeles balss un Marko Ojala bajāns.

Dziesminiece un aktrise Anta Eņģele ir īstena tango kolekcionāre un popularizētāja. Lielus panākumus un publikas atzinību guvusi Antas uzstāšanās festivālā „Krievu Kultūras dienas”. Viņas dziedāšanas manierē ir tāds kā senatnīgums, patafona piesmakušais skanējums. Un tas piedod izpildījumam īpašu šarmu.

 

Marko Ojala ir Lielās mūzikas balvas ieguvējs kā grupas “Altera Verita” ilggadējs dalībnieks, viņš ir arī ģitāras un akordeona spēles pedagogs. Sadarbojies ar daudziem Latvijā atzītiem mūziķiem - Raimondu Ozolu, Uldi Marhiļeviču, Normundu Rutuli u.c. Piedalījies daudzos klasiskās un vieglās mūzikas ierakstos .

Antas un Marko temperaments, izjustais un dziļi saviļņojošais izpildījums kopā ar vēsturiskiem aprakstiem par Oskara Stroka mūziku rada neatkārtojamu un unikālu noskaņu. Ar humoru un ironiju, kas raksturīga tieši Antai, klausītāji uzzinās daudz dažādu faktu par tango un tā autoru. Tas viss tiek savīts seno melodiju, stāstījumu un dzejas lasījumu neatkārtojamā kompozīcijā.

Aicināti visi interesenti. Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: