Ir noticis Kurzemes novada koru konkurss, kurā piedalījās divdesmit 5. -9. klašu kori no visas Kurzemes. Kopumā Ventspils Jaunrades namā bija ieradušies vairāk kā 600 dziedātāju.

Ventspili pārstāvēja trīs kori:

  • Ventspils 1. ģimnāzijas 7.-9. klašu koris „Dzeguzīte”, diriģente Irēna Irbe;

  • Ventspils 6. vidusskolas 5.-9. klašu koris, diriģente Dina Ozola;

  • Ventspils 4. vidusskolas 5.-9. klašu koris, diriģente Regīna Laure.

Katram korim tika dota iespēja nodziedāt trīs skaņdarbus, no kuriem viens bija obligātais, otrs brīvās izvēles, taču trešais bija jāizvēlas no noteikta repertuāra. Koru sniegumu vērtēja pieredzējusi žūrija, kuras sastāvā bija trīs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģenti – Eduards Grāvītis, Gints Ceplenieks, Mārtiņš Klišāns, kā arī Valsts izglītības satura centra vecākā referente un kora diriģente Rita Platpere.

 

Vairākas stundas garajā konkursā tika noskaidroti labākie kori, kas arī attiecīgi ieguva augstāko pakāpi. Visi trīs Ventspils kori ieguva I pakāpes diplomus.

 

Labākajiem koriem būs iespēja pārstāvēt Kurzemes novadu, kā arī savu pilsētu un skolu laureātu konkursā, kas notiks LU Lielajā aulā 2013. gada 10. maijā. Par šo iespēju kolektīviem žūrija paziņos, kad būs noklausījusies un novērtējusi koru sniegumu visos republikas novados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: