Kultūras centrā Ventspils lībieši pulcējās uz ikgadējo Līvu savienības Ventspils nodaļas biedru kopsapulci. Tā tika iesākta ar īsu piemiņas brīdi tiem Ventspils lībiešiem, kuri šajā gadā devušies mūžības ceļos.

Kopsapulcē ar atskaiti uzstājās Ventspils nodaļas ilggadējā vadītāja Ausma Ernestovska, kura atskatījās uz paveikto pēdējos divos gados un iezīmēja nākotnes idejas un ieceres. Ausma Ernestovska pateicās visiem Ventspils lībiešiem par aktivitāti un līdzdalību nodaļas darbā, kā arī atzinīgus vārdus veltīja Ventspils pilsētas pašvaldībai, Ventspils bibliotēkas, Ventspils muzeja un Kultūras centra vadībai par atbalstu Lībiešu kultūras dienu rīkošanā un ikdienas rūpēs.

 

Līvu savienības Ventspils nodaļas biedru kopsapulci apmeklēt bija ieradusies arī Līvu savienības valdes priekšsēdētāja Ieva Ernštreite, kura atzinīgi novērtēja Ausmas Ernestovskas un visu Ventspils lībiešu ieguldījumu līvu tautas kultūras mantojuma saglabāšanās un popularizēšanā. Turklāt Ieva Ernštreite iepriecināja klātesošos ar labām ziņām par Līvu savienības darbības stabilizēšanos, par veiktajiem un vēl paveicamajiem darbiem un īstenojamām nākotnes iecerēm.

 

Tā kā šogad bija paredzēta Līvu savienības Ventspils nodaļas valdes pārvēlēšana, par valdes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēta Ausma Ernestovska. Ventspils nodaļas valdē turpmāk darbosies arī desmit valdes locekļi: Ritma Stūre, Gunārs Liepājnieks, Ilmārs Geige, Liene Ģērmane, Diāna Grīnfelde, Vilnis Grīnfelds, Daiva Bazilēviča, Vita Vītola, Māra Vīgerte un Artūrs Vancāns.

 

Līvu savienības Ventspils nodaļas jaunā valde ir apņēmības pilna turpināt rosīgi darboties līvu tautas kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas jomā.

 

Noslēdzoties kopsapulcei tika godināti jubilāri, baudīts svētku kliņģeris un klausītas lībiešu dziesmas ansambļa “Rāndalist” izpildījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: