Ventspils muzejs pilsētas svētkus sāk svinēt jau no 2. augusta, kad apmeklētājiem tiks atvērtas restaurētās telpas pils otrajā stāvā ar jauno ekspozīciju Ventspils pilsēta un novads vēstures ritumā zem dažādām varām.

Kopīgā tēma šīgada Pilsētas svētkos Ventspils muzejā nav saistīta ar varu, drīzāk ar kādu vēsturisku materiālu- mālu.

Amatu mājā, 3. augustā plkst. 13 notiks Amatu mājas pirmās piecgades patīkamais atzīmēšanas mirklis, ko bagātinās lietišķās mākslas izstāde Laba mana podu māte, kurā būs eksponēti podi no dažādām Latvijas malām. Arī 2. Starptautiskais Amatniecības forums notiks 3. augustā Amatu mājas Senajā klasē.

 

Sestdien, 4. augustā no plkst. 13-16 Amatu mājā turpināsies podu mātes bērnu rosība- Keramikas eksperimentus pārvaldīs Mairita Folkmane un radošās darbnīcas būs keramiķu Kristīnes Lazdānes un Andas Poikānes ziņā.

 

4. augustā Livonijas ordeņa pilī visas dienas garumā ar VKKF atbalstu notiks 13. Starptautiskās māla virpošanas sacensības, kurās dalību pieteikuši profesionāļi no Baltijas valstīm un no plkst. 14 darbosies Tautas klase drosminiekiem, kas varēs mēģināt noturēt uz virpas vairākus kilogramus māla. Līdztekus sacensībām, no plkst. 13 līdz 16 pils pagalmā darbosies Māla pilsēta, kurā ikviens varēs atstāt savu nospiedumu Māla slavas taciņā, no bbfactory uzzināt, kādi māli padarīs jūs daiļākus, iemēģināt savas podnieka prasmes dažādās darbnīcās, nogaršot pēc kā garšo mālos ceptas ēdamlietas un ieklausīties senās mūzikas ansambļa Ludus sniegumā.

 

Svētdien, 5. augustā Māla būšana turpināsies rakstnieka Herberta Dorbes muzejā ar jauno fotomākslinieču Tīnas Karpovas un Ingunas Pļaviņas izstādes Māls atklāšanu plkst. 12, kurā romantiski dokumentēta Ventspils mālainā daļa- brandmūri un skursteņi.

 

Arī svētdien no plkst. 11 Piejūras brīvdabas muzejā norisināsies labām tradīcijām bagātā Amatu diena un amatnieku darinājumu tirgus. Šeit tiks atvērts Kurzemes podnieku ceplis, kam savus podus būs uzticējuši Ivars Grasis un arī Einārs Dumpis. Kopā ar silti tinkšķošajiem traukiem, apmeklētāji aicināti iepazīt dravnieka amata smalkumus, piemēram, to kā palīdzēt bitēm iešūnot medus kāri. Tie, kas nav tik kāri, var iet zaļajos muzeja laukos vērot septiņu laimes kazu ganīšanos vai priecāties Lustīgā Blūmizera vadītajā ritmā.

 

Ventspils muzejs Pilsētas svētku gājienā ies svilpodams, jo nav līksmāka mūzikas instrumenta par māla svilpavnieku! Uzsvilpo, un nāc svētkos uz muzeju!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: