Teātra nama Jūras vārti lielajā zālē sunītis Riekstiņš bija pulcējis ap 370 bērnus no vairākām Ventspils skolām un bērnudārziem, lai noskatītos Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps animācijas filmu programmu.

Jau otro gadu Džeka Rasela sugas sunītis Riekstiņš ir kļuvis par simbolu teātra nama Jūras vārti rīkotajiem bērnu filmu seansiem. Pagājušajā gadā Riekstiņš kļuva par Berimora filmu festivāla vēstnieku Ventspilī, aicinot bērnus skatīties dažādu valstu spēlfilmas bērniem. Šogad sunīša uzdevums un rūpes bija uzrunāt mazos kino draugus skatīties un vērtēt festivāla Lielais Kristaps animācijas filmu programmu.

 

Kā avotiņi Jūras vārtu virzienā plūda bērnu grupu straumītes, lai satiktos ar animācijas filmu varoņiem un, protams, arī ar pašu Riekstiņu. Riekstiņš visus foajē sagaidīja ar priecīgu astes luncināšanu un dažreiz arī ar skaļu rējienu sveiciena vietā. Bērni Riekstiņu jau pazīst - visu sejās atplaukst smaids un mazās rokas stiepjas sasveicināties un noglāstīt mazā drauga kustīgo un nebēdnīgo augumiņu. Jūras vārti pielijuši ne tikai ar silto pavasar sauli, bet arī ar bērnu smiekliem un čalām. „Skolotāj, skolotāj, Riekstiņš MAN iekāpa klēpī!” – atskan kāda īpaši sajūsmināta bērna balss.

Filmas bērni vēro ar īpašu uzmanību un emocionāli reaģē uz visiem ekrānā redzamajiem notikumiem. Smiekli un čalas mijas ar sastingušu klusumu, lai visi seansa beigās iedvesmoti dziedātu līdz dziesmiņu par alfabētu.

Prieks un lepnums par mūsu bērniem, kuri prot novērtēt filmiņu gaišo, draudzības un labestības piestrāvoto atmosfēru. Un vislielākais prieks par Ventspils Centra pamatskolas 3.a klases skolēniem, kuri savas skolotājas Līgas Neliusas mudināti, ne tikai izvēlējās sev vismīļāko filmiņu, bet arī uz Jūras vārtiem atnesa zīmējumus par kino seansā redzēto.

Kino Jūras vārtos tiks rādīts arī turpmāk, un Riekstiņš bērnus joprojām aicina skatīties labu kino.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: