Kultūra un izklaide

  • ''Jūras akmentiņiem'' panākumi jauno vokālistu konkursos 0

    Popstudijas “Jūras akmentiņi” dalībnieki aizvadītajās nedēļās aktīvi piedalījušies vairākos jauno vokālistu konkursos. Godalgotas vietas iegūtas gan Ādažos notikušajā konkursā “Zelta balss 2024”, gan arī Īslīcē aizritējušā starptautiskajā konkursā “Aprīļa pilieni 2024”.

  • Aicina pieteikties tirdzniecībai Pārventas svētkos, Piektdienas vakara pastaigā un Bērnu svētkos 0

    Maija un jūnija ietvaros tradicionāli notiks vairāki lieli brīvdabas pasākumi, kuros tiek organizēta ielu tirdzniecība. 18. maijā pilsētas labā krasta centrā norisināsies Pārventas svētki. 24. maijā Ventspils pilsētas ielās un laukumos notiks iemīļotā Piektdienas vakara pastaiga. Savukārt 2. jūnijā Bērnu pilsētiņā notiks mazo ventspilnieku iecienītie Bērnu svētki.

  • Durvis apmeklētājiem vērs jaunā muzeja ēka 4

    27. aprīlī no plkst. 11.00-18.00 apmeklētajiem atvērs jauno Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīciju un muzeja āra teritorijā arī varēs atklāt jaunumus. Sezonu atklās arī Mazbānītis, kas kursēs Rinķa līnijā.

  • Notiks Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību Ventspils reģiona fināls 0

    Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 12.00 Bērnu bibliotēkā norisināsies Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību Ventspils reģiona fināls, kurā tiksies trīspadsmit 5. klašu skolēni no Ventspils pilsētas un novada skolām, lai cīnītos par čempiona titulu un tiesībām pārstāvēt reģionu Kurzemes starpfinālā, no kura tālāk nacionālajam finālam izvirzīs trīs finālistus.

  • Tautas deju kolektīvi piedalīsies skatē 0

    28. aprīlī plkst. 14.00 teātra namā “Jūras vārti” notiks repertuāra pārbaudes skate, kurā piedalīsies gan Ventspils pilsētas, gan arī Ventspils novada tautas deju kolektīvi.

  • Tuvojas Ventspils vasaras tūrisma un velosezonas atklāšana 0

    11. maijā plkst. 11.00 Piedzīvojumu parkā ar velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šī gada velobrauciena moto ir “Olimpiskie velozibšņi”, kas izvēlēts saistībā ar vasaras olimpiskajām spēlēm, kuras šogad norisināsies Parīzē.

  • Mūzikas stundā iepazīs akustisko ģitāru 0

    Sestdien, 27.aprīlī, plkst. 13.00 Mūzikas bibliotēkā izglītojoši izklaidējoša nodarbība pirmsskolas vecuma bērniem “Mūzikas stunda ģimenei”. Šoreiz kopā ar Ventspils Mūzikas skolas skolotāja Reiņa Krūziņa audzēkņiem varēs iepazīt akustisko ģitāru un ukuleli.

  • Svinēs Starptautisko džeza dienu 0

    30. aprīlī svinot Starptautisko džeza dienu, MIKC ''Ventspils Mūzikas vidusskola'' sadarbībā ar GC QUARTET aicina visus džeza mūzikas mīļotājus uz pasākumu sēriju, kas notiks Ventspils Mūzikas bibliotēkā un kafejnīcā ''Windau Coffee''. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas!

  • Koriem izcili panākumi skatē 0

    Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas aktu zālē notika Ventspils koru repertuāra pārbaudes skate. Ar ļoti labiem panākumiem tajā piedalījās sieviešu kori “Venda” un “Lība”, jauktie kori “Ventspils”, “Līvzeme”, “Kaiva” un “Cantabile”, senioru sieviešu koris “Ziemeļzvaigzne” un Ventspils vīru koris.

  • Ar dažādiem pasākumiem svinēs bibliotēku nedēļu 0

    Ar dažādiem pasākumiem, tostarp tikšanos ar rakstniecēm, koncertiem un čaklāko lasītāju – gan bērnu, gan pieaugušo – sveikšanu, no 22. līdz 28. aprīlim Ventspils bibliotēkās svinēs bibliotēku nedēļu. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

  • Jau ceturto reizi Ventspilī notiks Pasaules cirka diena 4

    Šogad Pasaules cirka dienu atzīmējam 20. aprīlī. Nu jau ceturto reizi tā notiks arī Ventspilī. Paredzētas aktivitātes gan Rātslaukumā un Vecpilsētas tirgus laukumā, gan arī Jauniešu mājā un kafejnīcas “Dārzā” pagalmā.

  • Radošā darbnīca bērnu pilsētiņās 0

    21. aprīlī plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst 15.00 bērnu parkā “Fantāzija” norisināsies radošā darbnīca “Mīci un radi”. Mazi un lieli tās dalībnieki varēs izmēģināt Latvijā ražoto mīksto plastilīnu “Mīci”, izmantojot daudz un dažādas plastilīna formiņas un rullīšus.