24.augustā ap plkst. 00:20 Ventspilī kādas daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī kopīgas alkohola lietošanas laikā 1962.gadā dzimušam vīrietim izcēlās konflikts ar 1955.gadā dzimušu vīrieti.

Konflikta laikā vecākais no vīriešiem savam paziņam nodarīja miesas bojājumus – durtas brūces vēderā. Uz notikumu vietu tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests lai transportētu cietušo uz medicīnas iestādi, taču Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklī vīrietis mira.

Likumsargi ir aizturējuši iespējamo vainīgo personu, 1955.gadā dzimušu vīrieti, kurš arī iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šodien tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam.

Lasi vēl